BİTLİS'in Ahlat İlçesi Devlet Hastanesi'nde görev yapan Genel Cerrahi uzmanı Opr. Dr. Ali Söylemez, başarılı bir ameliyata imza atarak 56 yaşındaki Tahsin Doğan'ın safra kesesinden her biri misket büyüklüğünde 31 taş çıkardı. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Doğan, safra kesesinden cıkan taşları görünce şaşkınlık yaşadı.
Ahlat'a bağlı Alakır Köyü'nde yaşayan yüksek tansiyon hastası Tahsin Doğan, şiddetli karın ağrısı, bulantı ve hazımsızlık şikayeti ile Ahlat Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastanenin Genel Cerrahi polikliniğinde yapılan muayene ve tetkiklerin ardından safra kesesinin şiştiği ve taş olduğu tespit edildi. Opr. Dr. Ali Söylemez tarafından yaklaşık 1 saat süren başarılı ameliyat sonrası hastanın safra kesesinden her biri misket büyüklüğünde 31 taş çıkartıldı.
Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ali Söylemez, hastanın yüksek tansiyon ve kalp kapağı hastası olmasına rağmen ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Opr. Dr. Söylemez, "Hasta bize şiddetli karın ağrısı şikayeti ile geldi. Yaptığımız muayene ardından hastanın safra kesesinin ileri derecede şiştiğini ve taş nedeniyle safra kesesi zarının neredeyse yırtılma noktasına geldiğini tespit ettik. Hiç zaman kaybetmeden hastayı yaptığımız tedaviler sonucu ameliyata aldık. Yaklaşık 1 saat süren ameliyat sonrası hastamızın safra kesesinden her biri misket büyüklüğünde 31 taş çıkarttık. Hastamızın şuanda sağlık durumu gayet iyi, bir süre hastanemizde gözetim altında tutarak tedavisini yapacağız. Ondan sonra inşallah sağlıklı bir şekilde taburcu etmiş olacağız" dedi.