Anne sütünden sonra vitamin ve protein açısından anne sütüne en yakın süt olarak bilinen keçi sütünün, sabunu da en az sütü kadar faydalı. Faydaları saymakla bitmeyen keçi sütü sabunu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Birçok vatandaş ise keçi sütü sabununu gördüğünde
‘Keçi sütünün sabunu mu olur?' diyerek şaşkınlık yaşıyor.

Keçi sütü sabunu, vücuttaki siyah noktaları temizliyor. Keçi sütü özlü doğal sabunlar düzenli kullanıldığında cildin derinlemesine temizlenmesine yardımcı oluyor. İçerdiği proteinler sayesinde akneye neden olan bakterileri öldürüyor, gözenekleri sıkılaştırıyor. Bu şekilde daha taze ve genç bir görüntü ortaya çıkıyor.

KEÇİ SÜTÜNDEN SABUN
Gaziantep'te doğal sabun satan Ümran Güler, vatandaşların keçi sütü sabununa yoğun bir şekilde ilgi gösterdiklerini söyledi. Güler, "Keçi sütünden sabun ürettik. Keçi sütü sabununun vücuda çok faydası vardır. Doğum lekesi ve güneş lekesini engelliyor. Bütün doğal sabunların faydası vardır ama bunlar arasında bulunan keçi sütü sabununun daha faydalı özellikleri var. Keçi sütü sabununa aşırı derecede talep var" ifadelerini kullandı.
Güler, keçi sütü sabununun Türkiye içinde pek tanıtılamadığını ve yurt dışından daha çok talep gördüğünü kaydederek, "Keçi sütünden üretilen sabunu Türkiye içinde pek fazla tanıtamıyoruz. Amerika, Almanya, İsviçre, Bangladeş, Hollanda ve Belçika'ya keçi sütünden üretilen sabun gönderdik. Keçi sütünün mükemmel satışı var. Sabunlarımız tamamen doğaldır. Sağlık Bakanlığı'ndan onayımız da var. Vatandaşlar keçi sütünden sabun yapılan sabunu görünce şaşırıyorlar. Biz de vatandaşlarımıza keçi sütü sabununu tavsiye ediyoruz. Keçi sütü sabunu kullanılınca mükemmel sonuçlar alınıyor" dedi.