Bütün gece aç kaldığınız için sabah egzersizinden önce kan şekerinin düzenlenmesi amacıyla az da olsa bir şeyler tüketilmesi gerekmektedir. Normalde kahvaltıyı atlayan biri bile olsanız, egzersiz öncesi az da olsa bir şeyler tüketmeye alışmalısınız.

Yoğun bir yemekten sonra egzersiz yapmak için 3-4 saat bekleyin
Eğer kahvaltıda çok fazla yiyecek tükettiyseniz, kahvaltıdan aldığınız tüm yağ ve proteinleri sindirmek için zamana ihtiyacı olacaktır. Sabah yürüyüşü öncesinde hafif bir şeyler atıştırıp, büyük kahvaltınızı yürüyüş sonrasına saklamak sizin için çok daha iyi olacaktır. Eğer egzersiz öncesi çok fazla yemek yerseniz, egzersiz esnasında kaslara gitmesi gereken kan sindirime yardımcı olmak üzere mideye pompalanacaktır. Bu nedenle kaslarınızın tüm gücüyle çalışmasını istiyorsanız egzersiz öncesi midenizi fazla doldurmamalısınız.

Egzersizden 1-3 saat önce ufak bir öğün tüketin
Eğer kahvaltıda hafif ve az yağlı yiyecekler tüketirseniz 1-3 saat içinde rahatça egzersiz yapabilir ve midenizi rahatsız etmeden kalorilerden faydalanabilirsiniz.

Egzersizden 30 - 90 dakika önce karbonhidrat içeren bir ara öğün tüketin
Eğer egzersize yakın bir zamanda bir şeyler yemek isterseniz, çabuk sindirilebilir karbonhidratları içeren dengeli küçük öğünler tercih edebilirsiniz. Muz, küçük bir tost, az yağlı süt-yoğurt gibi yiyecek ve içecekleri rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Sizin için uygun olanı bulmak için farklı şeyler deneyin
Egzersiz öncesi yemek tüketmek veya tüketmemek insanlar üzerinde farklı etkiler gösterebilir. Normalde sizi rahatsız etmeyen yiyecekler egzersiz öncesi tükettiğinizde bulantı veya gaz gibi şikayetlere neden olabilir. Size en uygun seçeneği bulmak için egzersiz öncesi farklı öğün alternatifleri denemelisiniz