NAKİL İÇİN PROF.D. ÖMER ÖZKAN BEKLENİYOR
Türkiye'nin 7'nci, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 5'inci yüz nakli için Prof. Dr. Ömer Özkan'ın Trakya Tıp Fakültesi'nden nakledilecek yüzle birlikte Antalya'ya gelişi bekleniyor.
İlerleyen saatlerde başlayacak ameliyatla Edirne'de alkol zehirlenmesinden hayatını kaybeden hayatını kaybeden 34 yaşındaki A.E'nin yüzü 22 yaşındaki Recep Kaya'ya nakledilecek. Yüz nakli ameliyatı kısmi nakil olarak gerçekleştirilecek.
Sabaha karşı halası Ulviye Peközer'le Antalya'ya gelen ve hastaneye yatışı gerçekleştirilen Kaya, 2004 yılında henüz 13 yaşındayken ağabeyinin düğünü sonrası evde dolu bırakılan tüfekle oynarken, tüfeğin patlaması sonucu yüzünden yaralandı.
Recep Kaya, yaralanan yüzü nedeniyle okul hayatına devam edemedi. Kaya, kaza gününden sonra 4- 5 yılını hastanede geçirdi. Bu arada 40'a yakın ameliyat oldu. Recep Kaya, yaklaşık 1 yıl önce yüz nakli olmak için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Kaya'ya ilk haber yaklaşık 3 ay önce geldi. 3 ay önce fakülteye çağrılan Recep Kaya'ya ten uyuşmazlığı nedeniyle nakil yapılmadı.
Aileye ikinci mutlu haber dün akşam saatlerinde ulaştı. Antalya'ya da birlikte geldiği, Kırklareli'de birlikte yaşadığı halası Ulviye Peközer, haber geldiğinde kendisinin bir yakının mevlüdünde, Recep Kaya'nın ise çalıştığı tekstil atölyesinden henüz döndüğünü anlattı.
Nakil için Kırklareli'nden apar topar yola çıktıklarını İstanbul'da havalimanına ulaştıklarında, havalimanında bocaladıklarını ve 15 dakikalık bir farkla ilk uçağı kaçırdıklarını anlatan Peközer, 01.30'da uçağa binerek Antalya'ya geldiklerini anlattı.
Recep'in eniştesiyle yeni yıl planı yaparken aile olarak yeni yılı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde geçirecekleri anlatan hala Peközer, cüzdanında taşıdığı, Recep Kaya'nın kaza öncesi fotoğrafını çıkartarak “Recep, hocaya bu fotoğrafı gösterip 'Beni böyle yarat' diyormuş. Bu fotoğrafa bakıp bakıp üzüldüğünü görünce ben de elinden aldım" dedi.
Hala Ulviye Peközer'in Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bahçeside bekleyişi sırasında kendisine üniversitenin yüz nakli hastaları Turan Çolak ve Recep Sert destek oldu. Çolak ve Sert sürecin nasıl ilerleyeceğini, ameliyat sonrasında neler yaşayacaklarını Ulviye Peközer'e anlattı.
Emre BAYLAN-Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, ()