Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eksal Kargı, kadınların genç ve sağlıklı görünümünün vajinal bölgeleri için de istemelerinin artık tabu olmaktan çıktığını, vajinal gençleştirme ve sıklaştırmada lazer tedavisinin son yıllarda önemli oranda arttığını söyledi.
Prof.Dr. Kargı, günümüzde hoşa gitmeyen ve psikolojik rahatsızlık yaratan durumlar için kadın, erkek, genç, yaşlı ayrımı yapılmaksızın herkesin sorunlarına estetik çözümler aramasının doğal karşılandığını söyledi. Estetikte, diğer bölgelerde alınan başarılı sonuçların hekim ve hastaların dikkatini yıllardır ertelenen vajinal problemlere odakladığını vurgulayan Prof. Dr. Kargı, kadınların genç ve sağlıklı görünümünün vajinal bölgeleri için de istemelerinin artık tabu olmaktan çıktığını kaydetti. Diğer organların oluşturduğu sorunlar kişiye özel iken vajinal sorunların partneri de etkilemesi nedeniyle iki cinsi de ilgilendirdiğini ifade eden Prof. Dr. Kargı, şöyle konuştu:"Estetik operasyon ve uygulamalar genelde kişide oluşan psikolojik rahatızlığın giderilmesine yönelik olarak yapılırken genital bölgeye yapılan estetik uygulamalar hem psikolojik hem de fizyolojik sorunlara yöneliktir. Hamilelik, normal doğum, kilo alımı, hormonal bozukluklar, menopoz ve yaş gibi nedenler kadın cinsel organlarında vajinal relaxasyon sendromu olarak bilinen vajinal kaslarda gevşeklik, vajina kanalında genişleme, şekil bozuklukları, idrar kaçırma gibi bir seri dinamik ve fonksiyonel kayıplara neden olur. Yaşlanma ve doğumla ortaya çıkan vajinal gevşeme ve sarkmaların oluşturduğu fizyolojik değişimler, sürtünme hissinin azalması neticesinde cinsel doyumda azalma, eşler arasında soğukluk, güven kaybı, evliliğin tehlikeye girmesi gibi psikolojik sorunlara da neden olmaktadır."
Prof.Dr. Kargı, vajina estetiğinin son yıllarda teknolojik ve estetik cerrahideki gelişmeler, sosyo ekonomik ve kültürel yönden elde edilen kazanımlar ve medyanın artan ilgisiyle popülerlik kazandığını; Karbondioksit lazer tedavisi ile vajinal gençleştirme ve sıkılaştırmanın ağrısız, anestezisiz, ameliyatsız, dikişsiz gerçekleştirilebildiğine belirtti.

DS(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)