BOLU, () - YANLIŞ enjeksiyon nedeniyle yürümekte zorlanan 50 yaşındaki Necati Akarca, Bolu'da özel bir hastanede gördüğü ozon tedavisiyle baston kullanmaktan kurtuldu.
Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde yaşayan Necati Akarca'ya, geçen 21 Nisan tarihinde bacağındaki ağrı nedeniyle gittiği hastanenin acil servisinde ağrı kesici iğne yapıldı. Bir süre sonra sağ bacağında ağrı hisseden Necati Akarca, yürümekte zorlanmaya ve ilaç tedavisine başladı. Sinirlerindeki zedelenme nedeniyle baston kullanarak yürüyebilen Necati Akarca, tedavi için Bolu'da bulunan Özel Çağsu Hastanesi'ne geldi. Necati Akarca uygulanan ozon tedavisi ile sağlığına kavuştu. 20 gün süren tedavi sonucunda Necati Akarca baston kullanmadan yürümeye başladı.
Hastanenin ağrı polikliniğinde görevli Doç. Dr. Nebahat Gülcü Bulut, zayıf yapılı hastalarda kalçadan yapılan enjeksiyonlarda siyatik sinir zedelenmesi olabileceğini söyledi. Doç. Dr. Bulut, "Kalçadaki sinir içine yapılan yanlış enjeksiyona bağlı bacakta kuvvet kaybı ve dayanılmaz ağrılar mevcuttu. Yaptığımız tetkiklerde hastada kan şekerinin çok yüksek olduğunu ve kasığa giden tendonda da ayrıca bir zedelenme olduğunu tespit ettik. Hastamıza başvurduğu gün ozon tedavisi uygulandı, ilaç önerildi. Kontrole gelen hastamızda birçok olumlu gelişmeler olduğunu gözledik. Kasığa vuran ağrı tamamen kaybolmuş, bacak ağrısı sadece yokuş yürümede ortaya çıkar hale gelmişti. Hastayı bir süre daha takip edeceğiz, bir miktar daha iyileşme olmasını bekliyoruz" dedi.
Necati Akarca ise geceleri ağrıdan uyuyamaz hale geldiğini belirterek şunları kaydetti:
"Kalçadan yapılan iğneden yarım saat sonra bacağımı kaldıramaz hale geldim. Çok şiddetli geceleri daha da artan ağrılar başladı. Geceleri ağrıdan uyuyamıyordum, bağırmalarımdan ev halkı da benimle beraber uyuyamaz hale gelmişti. Gittiğim doktorlar bazı ilaçlar verdi ama fayda görmedim. Çektiğim ağrılar yüzünden 1 aydan kısa zamanda 10 kilo zayıfladım, kan şekerim 500'e yükseldi. Perişan bir vaziyette iki kişinin koluma girmesi ile yürüyebilir şekilde ağrı polikliniğine başvurdum. Zedelenmenin iyileşmesi için ozon tedavisi uygulandı. Tedaviden çok fayda gördüm."

TB(MÇ/BT) (FOTOĞRAFLI)