Oruç tutanların en şikayetçi olduğu konulardan biri baş ağrısı ve ağız kokusu...

AĞIZ KOKUSUNUN NEDENİ HASTALIK OLABİLİR

Ağız kokusu yüzünden zamanla psikolojik sorunlar da oluşuyor. Bu durum bazı hastalıkların habercisi olabiliyor. Örneğin mide, bağırsak, karaciğer veya ağızla ilgili diş çürüğü gibi hastalıklara neden oluyor. Bu yönüyle de haber verici bir özelliği var.

AĞIZ KOKUSUNDAN KURTULMANIN YOLLARI

Peki Ramazan ayında 17 saat süren oruç süresi boyunca su içmediğimiz için kokan ağzımız için de basit çözümler var mı? Cevabını araştırdık ve sizlerle paylaşıyoruz.

DİLİNİZİ FIRÇALAYIN

Dişlerin fırçalanmasına oranla, dilin fırçalanması ağzın kokmasını yüzde 80 oranında engeller.

SOĞUK SU İÇMEYİN

Yazın soğuk su içmek isteyebilirsiniz ancak soğuk su içmek de ağız kokusunu artırır.

ASİTLİ İÇECEKLERDEN KAÇIN

Asitli içecekler, mide ve boğaz enfeksiyonuna sebep olacağı için bu sebeple koku yapma ihtimali de çok yüksek dolayısıyla asitli içecekleri de çok fazla içmemek gerekir.

MACUN DEĞMEMİŞ YENİ FIRÇA İLE DİŞ TEMİZLENEBİLİR

Ramazan ayında ağız kokusu için sabah uyanıldığında yapabileceğiniz bir önerimiz daha var. Yeni bir fırça alınmalı, hiç macun değmemiş. Bu fırça ile dişler tek tek fırçalanabilir, dil sırtı da aynı şekilde temizlenerek ağız çalkalanabilir.

ORUÇ BOZMUYOR

Ağzınızı çalkaladığınız sırada su kaçmamasına özen gösterirseniz orucu kaçıran bir yönü yok. Fırçalama sonucu yüzde 90 oranında ağız kokusu giderilecektir. Bu fırçalama gün içerisinde birkaç defa tekrarlanabilir. Ancak macun kullanılmadan, kuru bir fırça ile bu işlem yapılmalıdır.