ANTALYA'nın Aksu İlçesi yakınlarında motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Alper Çelimli'nin bağışlanan organları, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 4 kişiye can, 2 kişiye ışık oldu.
Aksu İlçesi'ndeki Perge Antik Kent restorasyon işinde çalışan Alper Çelimli, motosikletiyle çalışanlara yemek götürürken geçirdiği trafik kazasının ardından götürüldüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ndeki müdahalenin ardından yoğun bakım servisine alındı. Pazar günü öğle saatlerinde yaşanan kazanın ardından 24 saat yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veren Çelimli'nin beyin ölümü gerçekleşti.
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Ayşe Kumru Özkan aileyle görüşerek acılarına ortak oldu. Daha sonra ailenin kararıyla Alper Çelimli'nin bağışlanan organları, aynı hastanede yaşam mücadelesi veren 4 hastayı hayata bağlarken, korneaları da iki hastayı yeniden ışığa kavuşturdu.
Alper Çelimli'nin kalbi, Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından 46 yaşındaki Mehmet Özdemir'e yaklaşık 5 saat süren operasyon sonunda nakledildi. Karaciğer 34 yaşındaki Bayram Utku'ya, böbrekleri ise 45 yaşındaki Pervin Ayar ve 37 yaşındaki Mustafa Yılmaz'a nakledildi. Karaciğer ve böbreklerin nakli Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Halil Ermiş tarafından gerçekleştirildi. Çelimli'nin korneaları da iki hastaya hakledildi.
Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, hastaların ameliyat sonrası sürelerini yoğun bakımda gözlem altında tamamlayacaklarını, kısa süre sonra serviste takiplerine başlanacağını söyledi.
Organ nakli koordinatörü Ayşe Kumru Özkan ise "Anne ve baba için evlat kaybı çok büyük acı. Ölümü kabullenmek çok zor, ancak aile büyük özveriyle organ bağışında bulunup 4 kişiye can, iki kişiye de ışık oldu. Organları bağışlanan Alper'e rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Çelimli ailesinin organ bağışı konusunda tüm insanlara örnek olmasını diliyoruz" diye konuştu.