MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde, beyin kanaması teşhisiyle kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen emekli 66 yaşındaki Ali Altıntaş’ın bağışlanan organları 4 hastaya umut oldu.
Ergenekon Mahallesi, Yıldırım Bayazıt Sokak’taki evinde 60 yaşındaki kardeşi Ferit Altıntaş ile yaşayan Tariş’ten emekli işçi Ali Altıntaş, geçen 9 Aralık’ta pazar alışverişi sırasında fenalaştı. Ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Altıntaş’a beyin kanaması teşhisi konuldu. 12 gündür tedavi gören Altıntaş’ın doktorların müdahalelerine rağmen dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin organ nakli ünitesinde görevli doktorlar, başından kısa süreli bir evlilik geçen ancak çocuğu bulunmadığı öğrenilen Ali Altıntaş’ın organlarının bağışlanması için yakınlarıyla görüştü. Kardeşi Ferit Altıntaş ve Ankara Üniversitesi Hastanesi’nde patoloji uzmanlığı eğitimi gören yeğeni 28 yaşındaki Dr. Fatma Altıntaş’ın onay vermesinin ardından Altıntaş’ın karaciğeri, kornea ve böbrekleri gece yarısına kadar süren ameliyatla alındı.
Altıntaş’ın böbrekleri İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi, Karaciğeri İzmir Özel Kent Hastanesi, korneaları ise Manisa Celal bayar Üniversitesi Hastanesi’nde uygun hastalara nakledilmek üzere gönderildi.
Ferit Altıntaş eşi Zekiye Altıntaş ile birlikte yaptığı açıklamada, “Kardeşimin organları dört hastaya hayat verecek ve onlarda yaşayacak. İyi bir karar verdiğimize inanıyorum ve herkesin organ bağışında bulunmasını istiyorum” dedi.
Turgutlu Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Doktor Güler Turgut da Ali Altıntaş’ın organlarının bağışlanmasında meslektaşları olan yeğeni Fatma Altıntaş ile yapılan görüşmenin etkili olduğunu belirtip, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Altıntaş’ın cenazesinin ise bugün yakınları tarafından alınarak Turgutlu’da toprağa verileceği öğrenildi.