ORDU'da, beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 49 yaşındaki Nural Ada'nın 2 böbreği, karaciğer ve korneaları 5 kişiye nakledilmek üzere alındı.
Geçirdiği beyin kanaması sonucu Giresun Devlet Hastanesi'nden 4 gün önce Ordu'ya getirilerek özel bir hastaneye kaldırılan evli ve 3 çocuk annesi Nural Ada'nın, dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Ada'nın organları, ailesinin isteği üzerine bağışlandı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden dün gece Ordu'ya gelen uzman ekip Ada'nın iki böbreği, karaciğeri ve kornealarını alarak 5 hastaya nakledilmek üzere Samsun ve İzmir'e gönderdi.  Hastanenin Organ Nakli ve Bağış Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, Ada ailesine teşekkür ederek, şöyle dedi:
"Geçen Cuma günü hastamız yoğun bakım nedeniyle hastanemize gelmişti. Yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması sonucu takip ediyorduk. Beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi gerçekten büyük bir insanlık örneği gösterdiler, organ bağışında bulunmak suretiyle birçok insana hayat vermiş oldular. Yaklaşık 5 kişiye hayat vermiş oldu Nural hanım. Mekanı cennet olsun. Aile, tüm insanlara örnek bir davranış sergiledi. Kendilerine bu duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Nurhal hanımı kaybettik ama organlarıyla 5 insanı ayakta tutacak."
Kornealar ve iki böbrek 4 ayrı hastaya nakledilmek üzere karayoluyla Samsun'a Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, karaciğer ise Samsun Çarşamba Havaalanı'ndan özel uçakla İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi gönderildi.

NK(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)