İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - ORDU'nun Fatsa İlçesi’nde beyin kanaması geçirdikten sonra özel bir hastanede beyin ölümü gerçekleşen adı açıklanmayan bir kişi, organları ile 5 hastaya umut oldu.
Ordu’nun Fatsa İlçesi'nde geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen adı açıklanmayan 38 yaşındaki bir erkek hastanın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Fatsa'ya giden Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. İlhan Karabıçak ve ekibi, yapılan operasyonlar sonrasında bağışlanan organları aldı. Organlardan 1 böbrek, 2 kornea ile karaciğeri OMÜ Tıp Fakültesi'ne getirilip, organ bekleyen hastalara nakledildi. Böbreklerden diğeri Trabzon'a gönderilirken, kalbi ise Sağlık Bakanlığı’na ait uçakla İzmir Ege Tıp Fakültesi'ne, pankreası da Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.
Yapılan organ nakliyle ilgili bilgi veren OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr.İlhan Karabıçak, "Organları Fatsa’dan aldık. Kalbini İzmir’e gönderdik. Böbreklerin biri Trabzon’a diğeri ise Samsun’a geldi. Karaciğerini de Samsun’a getirdik ve pankreasını da Ankara’ya gönderdik. İnşallah ameliyatlar iyi geçer. Bağış yapan aileye teşekkür ediyorum" dedi.

İA(MS/AAA)(FOTOĞRAFLI)