KAHRAMANMARAŞ'ta, geçirdiği kafa travması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 86 yaşındaki Mustafa Aksu'nun karaciğer ile 2 böbreği bağışlandı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gelen 5 kişilik uzman ekip tarafından 2 saat süren operasyonla Aksu'dan alınan organları Gaziantep'te 3 hastaya nakledilecek.
Merkeze bağlı Dereli Köyü'nde oturan 5 çocuk babası Mustafa Aksu, geçen salı günü düşerek yaralandı. Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan Aksu'nun dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale'nin girişimleriyle aile ikna edildi ve Aksu'nun karaciğeri ve 2 böbreği bağışlandı. Gerekli işlemlerin başlatılması ardından Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gelen uzman 5 kişilik ekip, Aksu'nun organlarını 2 saat süren operasyonla alarak 3 hastaya nakletmek üzere Gaziantep'e götürdü.
Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale, Türkiye'de 22 bin hastanın organ beklediğini belirterek şöyle konuştu:
"86 yaşındaki Mustafa Aksu ayın 14'ünde başından almış olduğu darbe sonucu geçirdiği kafa travmasıyla hastanemize gelmişti. Ameliyat edildi. Fakat geçen süre içerisinde hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Devreye girip hastanın durumunu anlattık, yapılacak bir şey olmadığını ilettik ve ailesi de anlayışla karşıladı. Başka hastaların kurtarılmasına vesile olmak için organ bağışında bulunabileceklerini söylediler. Dün akşam itibariyle hastamızın gerekli işlemlerini yaparak organ bağış için hazırlığa başladık. Gaziantep'ten gelen hocalarımız hastamızın karaciğer ve 2 böbreğini aldı. Hasta yakınlarına bu konuda gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum. Ülkemizde 22 bin civarında organ bekleyen, 60 bin civarında diyalize giren hasta var."
Aksu'nun cesedi, morgdaki işlemlerinin ardından defnedilmek üzere ailesine teslim edildi.