MERSİN'de Toros Devlet Hastanesi, Organ Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla açılan resim yarışmasında dereceye giren minikler ödüllerini aldı.
Toros Devlet Hastanesi, Yenişehir Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonda ilköğretim okullarında organ bağışı konulu resim yarışması düzenledi. Düzenlenen yarışmaya çeşitli okullardan 37 eser katıldı. 2 resim öğretmeninden oluşan jüri miniklerin yaptığı resimleri tek tek seçerek eledi. Yarışmaya gönderilen 23 eser finale kaldı. Finalde 3 eser dereceye girerken 20 eserde sergileme aldı. Palm City Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine ise, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Yenişehir Milli Eğitim Müdür Vekili Nurettin Can, Sağlık Müdür Vekili Dr. Hasan Tuzlu, Toros Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Süleyman Ülger, Toros Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü İlker Ceylan, davetliler ve yarışmada dereceye giren öğrenciler katıldı.
Toros Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü İlker Ceylan, Türkiye'de organ nakline karşı büyük bir ilgisizliğin olduğunu, bağışlanmayan organların toprak olduğunu söyledi. Ceylan, yurt dışında organ naklinin yüzde 80'ninin kadavradan yüzde 20'sinin canlıdan olduğunu da ifade ederek, bu rakamların ise Türkiye'de tam tersi olduğunu, bu nedenle de farkındalık ve dikkat çekmek için ilköğretim okulu öğrencileri arasında yarışma düzenlediklerini dile getirdi.
Kaymakam Mustafa Özarslan, her şeyin eğitimden geçtiğini ifade ederek, "Her zaman küçümsediğimiz 'eğitim şart' cümlesini yeniliyorum. Bu konuda da doğru bir yerdeyiz. Organ nakil konusunda yüzde 20 ve yüzde 80'lik oranı tersine çevirmekte büyük bir fayda var. Kadavradan nakilde çok gerideyiz. Bu da bilinçlendirmede yaşadığımız eksiklikten kaynaklanıyor. Bu sorunu aşmak içinde geleceğin büyükleri ile çalışmakta büyük fayda var" diye konuştu.
Kaymakam Özarslan birinci olan Toros Koleji öğrencisi Simay Yağmur Uysal, 2'nci olan Aydınlıkevler İlköğretim Okulu öğrencisi Pamirhan Yıldırım ile 3'ncü olan Toros Koleji öğrencisi Güz Ulutaş'a ödüllerini verdi.