Hukuk camiasının aranılan avukatlarından biri olan 49 yaşındaki Rukiye Kibar, 10 yıl önce yıllardır nefes almasını zorlaştıran burnundaki poliplerden kurtulmak için ameliyat masasına yattı. 2 saatlik basit bir ameliyattı. Sonrasında yaşayacakları aklına bile gelmemişti. Ama ameliyat masasında oksijen alması için ağzına takılan tüp kayınca beynine oksijen gitmedi. Ameliyathanedeki 6 saatin ardından o tarihte Kıyı Emniyet Müdürlüğü’nde daire başkanı olan eşi Mustafa Kibar ile 14 yaşında olan kızına vefat haberi verildi. Ailesinin çığlıkları gözyaşlarına karışırken Kibar da sedyeye alınarak morga sevk hazırlıklarına başlandı. Bu sırada bir kıpırtı fark eden hemşire hemen nabız kontrolü yaptı. Hasta yaşıyordu. Hemen doktorları çağırdı ve Rukiye Kibar, morga götürülmek üzere yatırıldığı sedyede yeniden hayata döndü.

BEYNİNİN YARISI YOKTU

15 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Yürüyemiyor, konuşamıyordu. Beynindeki iki lob tamamen hasar gördüğü için hafızasını yitirmişti. Yeni doğmuş bir bebek tablosuyla gözlerini açan Kibar sonrasında; kim olduklarını hatırlamadığı eşinin, kızının ve hemşiresinin yardımıyla müthiş bir mücadeleye girişti. Tam 5 yıl sürdü bu zorlu mücadele. Aylar sonra yeniden adım atmayı başardı, sonra yürüdü. Hafızası da yavaş yavaş geri geliyordu ama konuşamıyordu. Özel bir eğitim merkezinde konuşma dersleri aldı. 5 yıl sonra ise artık yaşama ve mesleğine yeniden başlamaya hazırdı.

2009 yılında Ergenekon davasında İbrahim Şahin’in avukatlığını üstlenerek adliyelere döndü. Tedavisi halen sürdüğü için üstlendiği dava sayısı kısıtlıydı. Şimdi ise; olaydan tam 10 yıl sonra çok sevdiği ofisinde artık dava üstüne dava alıyor.

Habertürk'e yaşadıklarını anlatan Kibar, “Beynime verilen elektro şoklarla yeniden konuşma yetimi kazandım. Ne eşimi ne kızımı tanıyordum. Zamanla onların ailem olduğunu yeniden öğrendim. Hayata sıfırdan başladım. Ama hastaneye yattıktan sonraki 5 ayım hâlâ kayıp ve hiçbir şey hatırlamıyorum” dedi. Mesleğine kaldığı yerden devam eden ve “Kendimi 5 yaşında görüyorum” diyen Kibar’ın hastalığı döneminde ailesi ameliyata giren doktorlar hakkında dava açmış. Doktorlar için verilen beraat kararını sağlığına kavuştuktan sonra öğrendiğini belirten Avukat Kibar, şunları söyledi: “Hiç isyan etmedim. Hep şükrettim. Şimdi tek Arzum kaybolan yıllarımın karşılığı olan tazminat davasını kazanabilmek.”