Sebile ÇETİN / BURSA, () - BURSA’da, Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu 'şartlı organ bağışı'nın ilk kez uygulanmasıyla, beyin ölümü gerçekleşen ablası 41 yaşındaki Nadire Kaçar'dan nakledilyen böbrekle yaşama tutunan 25 yaşındaki Ayşegül Yılmaz, "Ablam yaşamını yitirirken ben onun sayesinde yeniden hayata tutundum" dedi.
Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde 12 Mayıs günü geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Nadire Kaçar’ın organları, bir böbreğinin kızkardeşi Ayşegül Yılmaz’a nakledilmesi şartıyla aile tarafından bağışlandı. Kaçar’ın iki böbreği Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören ve 3 yaşından bu yana böbrek yetmezliği çeken kız kardeşi Ayşegül Yılmaz ile 13 yıldır diyalize giren 50 yaşındaki Mümin Dereli’ye nakledildi. Nakil işleminin ardından sağlığına kavuşan Ayşegül Yılmaz ve Mümin Dereli ameliyattan 8 gün sonra aynı odada ayağa kalkmayı bekliyor.
'HÜZÜN VE ACIYI AYNI ANDA YAŞADIM'
Kaçar’ın kız kardeşi Ayşegül Yılmaz, yıllardır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi olduğunu belirterek, "Hüzün ve acıyı aynı anda yaşadık. 5 yıldır böbrek nakli için bekliyordum. Ablam bana ve bir çok insana can verdi. O yaşamını yitirirken ben onun sayesinde yeniden hayata tutundum. Başarılı bir ameliyat geçirdim şu an sağlığım iyi" dedi.
Mümin Dereli de, aileye organları bağışladığı için teşekkür ederek, yeniden hayata dönmenin mutluluğunu yaşadığını, sağlığının da çok iyi olduğunu söyledi.
SÇ(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)