İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde Devlet Hastanesi çalışanları, 16 Mart Pazar günü Acil Servis’te görevli Dr. Serkan Barbaros’un bir hasta yakını tarafından dövülmesini protesto etmek için bugün öğlene kadar iş bıraktı.
Bir hekime uygulanan şiddeti protesto eden Ödemiş Devlet Hastanesi’nin Acil Servis dışındaki sağlık çalışanları, iş bırakma eylemi yaptı. Hastane bahçesinde yapılan protestoya AK Parti Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mahmut Badem, MHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Yılmazer, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş, Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Temsilcisi Selami Sönmez, Eğitim Sen, Eğitim İş temsilcileri ve bazı vatandaşlar da destek verdi.
Acil Servis’te verdiği ilaç nedeniyle durumu kötüleşen 4 aylık bir bebeğin babası tarafından dövüldüğünü ileri sürülen Dr. Serkan Barbaros, "Bu birliktelik sayesinde pazar günü sadece benim yüzüme yumruk atılmadığını anladım. Bu mesleğin onurunu koruduğunuz ve benim yanımda olduğunuz için teşekkür ederim. Bu mesleği icra ettiğimiz her dakika, bu dik duruşu, bu onuru göstermeyi istiyorum" diye konuştu.

YB(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)