Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, () - ERZİNCAN'da merkez ilkokulu öğrencileri 'Hareketli Yaşam ve Obezite ile Mücadele için 5 Dakika' projesi kapsamında ilk dersin ardından okul bahçesinde spor uzmanı ve müzik eşliğinde 5 dakika spor yapıyor. Tüm öğrenciler bahçede spor yaparken öğretmenler de öğrencilere eşlik ediyor.
Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, 'Hareketli Yaşam ve Obezite ile Mücadele için 5 Dakika' projesi kapsamında Merkez İlkokulu öğrencileri güne spor yaparak başlıyor. 27 öğretmen eşliğinde 400 öğrencinin eğitim gördüğü 20 derslikli okulda öğrenciler ilk derse girdikten sonra saat 09.00’da okul bahçesinde toplanıyor. Spor uzmanı yönetiminde çalınan müzikle spora başlayan öğrenciler, 5 dakika spor yapıyor. Okul öğretmenleri de öğrencilerle birlikte spora eşlik ediyor. 
Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya Tekin, obezite hastalığı ile mücadele kapsamında Merkez İlkokulunda başlayan projeye dikkat çekerek, "Teneffüste öğrenciler toplu spor yaparak obezite ile mücadeleye karşı bilinçleniyor. Bu projenin tüm ildeki okullara da örnek olmasını diliyorum. Bu sayede sağlıklı ve obezite ile mücadele eden yeni bir nesil yetiştirmiş olacağız" diye konuştu.

RD(KS/BT) (FOTOĞRAFLI)