MARDİN'in 150 bin nüfuslu Nusaybin İlçesi'nde 2014 yılının ilk gününde Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne çeşitli hastalıklar  nedeniyle 700 kişi başvurdu. Acil serviste görev yapan 2 pratisyen doktor hastalara müdahale edebilmek için yoğun çaba sarf etti. Vatandaşlar ise, Acil Servis'te sadece 2 pratisyen doktorun görev yapmasına tepki gösterdi.
Nusaybin Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yeni yılın ilk gününde büyük bir izdiham yaşandı. Sadece 2 prastisyen hekimin görev yaptığı acil servise yeni yılın ilk gününde çeşitli şikayetlerle başvuran 700 kişi muayene edilirken, 150 kişiye ise pansuman ve iğne yapıldı. Acil servis'te kalp krizi nedeniyle sevk edilmeyi bekleyen hastaların Mardin'e sevki gecikince doktor ile hasta yakınları arasında sık sık tartışma yaşandı. 3 ambulanstan 2'sinin bakımda olması 1 ambulansın ise sadece ilçedeki acil vakalara gitmesi üzerine doktorlar sevk işlemi için çevre ilçelerden ambulans istemek zorunda kaldı. Acil servisin içi ve dışında yoğun birikmelerin olması üzerine özel güvenlik elemanları vatandaşları sıraya soktu.
'DOKTOR SAYISI ARTIRILSIN' TALEBİ
Nüfusu 150 bin civarında olan ilçede Devlet Hastanesi acil servisinde sadece 2 pratisyen doktorun görev yapması vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar, Acil serviste doktor sıkıntısı nedeniyle izdiham yaşandığı belirterek,  pratisyen doktorların yanı sıra uzman doktor sayısının da en az 5'e çıkarılması gerektiğini dile getirdi.
Nusaybin Devlet Hastanesi polikliniklerinde 2013 yılında 518 bin 719 kişi muayene olup tedavi görürken, acil serviste ise 182 bin 801 kişinin tedavi olduğu belirtildi.