Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'nın Alanya ilçesinde motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emre A.'nın bağışlanan organlarından pankreası, kendisi gibi motosiklet tutkunu 42 yaşındaki Veli Bulut'a nakledildi.
Alanya İlçesi'nde 5 gün önce geçirdiği motosiklet kazası sonrası ilçedeki özel bir hastanede tedavi edilen Emre A.'nın beyin ölümü gerçekleşti. Sürücü belgesinde organ bağışı imzası bulunan A.'nın ailesinin de onayıyla iki böbreği, kalbi, karaciğeri ve pankreası organ nakli bekleyen 5 hastaya yaşam verdi.
Emre A.'nın bir böbreği Medical Park Hastane Kompleksi'nde 67 yaşındaki Remziye Kaplan'a nakledildi. 6 yıldır böbrek hastası olduğunu ve 4 yıldır da diyaliz tedavisi gördüğünü anlatan Kaplan, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirtti. Kaplan, “Hayatını kaybeden Emre A.'nın ailesiyle tanışmak istiyorum. Onlara başsağlığı dileyip teşekkür edeceğim" diye konuştu.
Emre A.'nın pankreası da aynı hastanede, motosiklet tutkunu Veli Bulut'a nakledildi. Finike'de motosiklet tamir, bakım ve satış mağazası olan Bulut, şeker hastalığına bağlı böbrek yetmezliği tedavisi gördüğünü, iki yıl önce de annesinden alınan böbreğin nakledildiğini aktardı. Böbrek naklinin ardından şeker hastalığının diğer organlara zarar vermemesi için dotorları tarafından pankreas naklinin de yapıldığını dile getiren Bulut, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getirdi.
20 yıldır motosiklet sürdüğünü ve bu tutkuyu mesleğe dönüştürdüğünü anlatan Bulut, “Motosikletle kaza yapan gencin organlarıyla sağlığıma kavuştum. Motosiklet tutkunu bir gencin pankreası, aynı tutkuyu yaşayan bende hayat buluyor. Bu benim için ayrıca önemli. Gencin ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.
Ameliyatları gerçekleştiren Medical Park Hastane Kompleksi Organ Nakil Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Sabri Tekin, Emre A.'nın organlarıyla 5 kişinin hayat bulduğunu kaydetti. Türkiye'de bu yıl 6'ncı, kendi hastanelerinde de ilk pankreas naklinin gerçekleştirildiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Tekin, “Pankreas nakli çocukluk çağında başlayan şeker hastalığının sonucunda böbrek yetmezliğinden sonra böbrek nakli yapıldıktan sonra uygulanıyor. Böbrek naklinden sonra şeker hastalığı diğer organlara zarar vermeye devam ediyor. Pankreas nakliyle hem nakledilen böbreği, hem de sonradan gelişebilecek diğer organlara hasarları ve damar rahatsızlıklarını önlemiş oluyoruz" diye konuştu.
Emre A.'nın kalbi Antalya'da 24 yaşındaki Akın Yıldırım, diğer böbreği 28 yaşındaki Derya Köyüm'e, karaciğeri de Ankara'da bir hastaya nakledildi.

FOTOĞRAFLI