KONYA'da, beşikten düştükten sonra götürüldüğü Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 14 aylık Emir Kutay Bozkurt'un karaciğeri ve iki böbreği, Antalya'da iki çocuğa hayat verdi.
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Emir Kutay Bozkurt'un bağışlanan organları, Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde, 8 yaşındaki Yusuf Bozkuş ile 9 yaşındaki İcre Orhan'a nakledildi. Cuma günü yapılan operasyonla minik Emre'nin iki böbreği İcre Orhan'a, karaciğeri ise karaciğer acil bekleme sırasındaki Yusuf Bozkuş'a nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkez Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu tarafından gerçekleştirilen operasyonlar başarıyla sonuçlandı.
Doğuştan böbrek hastası olan İcre Orhan'ın sağlığının son derece iyi olduğunu söyleyen yakınları, İcre'nin, ilk dönemde hastalığı nedeniyle bıraktığı okuluna ikinci dönem devam edeceğini söyledi.
Karaciğer yetmezliği nedeniyle oğlu Yusuf'un okulunu yarıda bırakmak zorunda kaldığını belirten Sultan Bozkuş ise "Yusuf Antalya Mustafa Adıyaman İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi. 6 aylıkken teşhis konulmuştu. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde 7 yıl tedavi gördü. Biz nakil için Akdeniz Üniversitesi'ni tercih ettik. Çok şükür, evladıma hayırsever bir ailenin bağışladığı karaciğer nakledildi. Oğlum okuluna ve arkadaşlarına kavuşacağı günün hayalini kuruyor. Bağış yapan aileden Allah razı olsun. Herkesi organ bağışına çağırıyorum. Ben de organ bağışını teşvik için gönüllü çalışacağım" diye konuştu.