Polis Teşkilatı'nın 171'inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır Kızılay Kan Bağış Merkezi'nin Midyat'ta ortak yürüttüğü bir günlük kan bağışı kampanyası için Cumhuriyet Bulvarı'ndaki Emniyet Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde stant ve çadır kuruldu. Kan vermek isteyen polis memurları, aileleri ve vatandaşlar, kan bağışında bulunmak için kuyruk oluşturdu.

Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Süleyman Koç, emniyet teşkilatının kan bağışına ilgi göstermesinden dolayı polislere teşekkür ederek, "Midyat halkı kan bağışı konusunda çok duyarlı ve ciddi destekleri oluyor. Hiçbir zaman desteklerini bizlerden esirgemiyorlar. Midyat'ta her yaptığımız kan bağış faaliyetinde iyi bir sonuç alıyoruz, iyi bir verim alıyoruz. Bundan dolayı Midyat halkına göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün ise, Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğümüz'de yapmış olduğumuz faaliyette; İlçe Emniyet Müdürümüz Temel bey, desteklerini bizlerden esirgemediler. Bu doğrultuda burada bir kan bağış faaliyeti yürütüyoruz. Şuan için katılım gayet iyi. Herkesin kan bağışı konusundaki duyarlılığı çok önemlidir. Şu unutulmamalı ki, bağışlanan bir ünite kanla üç kişinin hayatını kurtarıyorsunuz. Bizim de temel amacımız hastanelerde kan ihtiyacı olan, umutla kan bekleyen hastalara elimizden geldiği kadar gece, gündüz demeden onların kan ihtiyaçlarını tedarik etmeye çalışıyoruz" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman da, kan bağışı kampanyasında ilk kan verenler arasında yeraldı. Salman, kan verdikten sonra yaptığı konuşmada, "Kan bağışı kampanyasına destek vermek hem milli, hem de dini bir görevimizdir. Yaralılarımıza, hastalarımıza, ameliyatta kan bekleyen tüm vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermek için biz de, bu denizde bir damla olabilmek adına Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak Kızılay ile beraber kan bağış kampanyası başlattık. Umarım bu bağışlarımız hayırlara vesile olur" diye konuştu.

Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Süleyman Koç, düzenledikleri kan bağışı kampanyasına destek veren İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman'a teşekkür ederek plaket verdi.