ANTALYA'da hidrosefali hastalığı nedeniyle yatağa bağlı yaşama riski olan 13 yaşındaki Mert Avşar, İstanbul'daki ameliyat ve tedavi sürecinin ardından kente döndü. Anne Sevda Avşar, "Çocuğum yaşayacak, en azından yatağa mahkum kalmayacak, buna şükrediyoruz" dedi.
Hidrosefali (beyinde su toplanması) hastası 13 yaşındaki Mert Avşar, annesiyle oturduğu Konyaaltı İlçesi'nin belediye başkanı CHP'li Muhittin Böcek'in yardımıyla gittiği İstanbul'da, 5 Aralık 2013 tarihinde ameliyat oldu. Beynindeki sıvının atılması için takılan şantta enfeksiyon oluşması sonucu kas gücü kaybı yaşayan ve yürüme zorluğu çeken Mert, özel bir hastanede yapılan ameliyatın ardından Antalya'ya döndü.
SAĞLIK DURUMU İYİ
Mert'in ameliyatı ve 45 günlük tedavi sürecini anlatan anne 34 yaşındaki Sevda Avşar, "Ameliyattan sonra 1 gün yoğun bakımda kaldı, 3 gün beyninde hortumla yaşadı ve beynindeki basınç ölçüldü. Ameliyattan çıktıktan sonraki süreçte ilk 1 ay tehlikeliydi ve çok dikkat edilmesi gerekiyordu. Mert'in genel sağlık durumu şu an iyi, fizik tedavisi sürüyor. Kendisi de çok mutlu. 2 yıl boyunca hormon tedavisi görecek" dedi.
YATAĞA MAHKUM KALMAYACAK
Mert'in bu yıl nisan ayında tekrar doktora gideceğini ve yürüyebilmek için yeni bir ameliyat geçireceğini anlatan Sevda Avşar, "Doktoru, ameliyatın gecikmesi nedeniyle Mert'in beyninde zarar oluştuğunu, bu yüzden de yürümesi, zekası ve hormonları konusunda kalıcı hasarlar ortaya çıkabileceğini söyledi. Ama en azından çocuğum yaşayacak, yatağa mahkum kalmayacak, buna şükrediyoruz. Üzerimizden çok büyük bir yük kalktı" diye konuştu.
BÖCEK'E GİDECEKLER
Mert'in ameliyat olması konusunda kendilerine yardım eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür ziyaretine gideceklerini de aktaran Sevda Avşar, daha önce piyano dersi alan Mert'in, el kasları güçlendikten sonra Başkan Böcek'e verdiği piyano konseri sözünü de en kısa sürede yerine getirmek istediğini kaydetti. (FOTOĞRAFLI)