Mehmet İNCE/MERSİN, () - MERSİN Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan hekimleri, olumsuz çalışma koşulları ve artan iş yüküne karşın maaşlarının azaldığını belirterek eylem yaptı.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi asistan hekimleri, Necdet Ülger ek binası önünde bir araya geldi. Yaklaşık 10 asistan hekim eylem sırasında 'Artık yeter. Asistan hekim köle değildir. Emeğimizin karşılığını istiyoruz' yazılı pankart açtı. Ellerinde 'Nitelikli hekimlik için eğitim istiyoruz', '33 saat uyumamış pilotun uçağına biner misiniz?', 'Söz değil hakkımızı istiyoruz', 'Artık yeter, söz asistan doktorun' dövizleri taşıyarak, 'Asistan hekimiz, köle değiliz' sloganları attı. Ardından asistan hekimler adına söz alan Dr. Baki Kara, 36 saat çalışan, buna karşılık emeğinin karşılığını alamayan asistan hekimlerin çalışma şartlarının çok ağır olduğunu dikkat çekerek, "Hastanemizde sunulan sağlık hizmetinde önemli bir yükü taşımaktayız. Aylarca geç yatan nöbet ücretimiz, sürekli değişen ek ödeme nedeniyle büyük mağduriyet yaşamaktayız. Yaşamımızı, ödemelerimizi ve özel hayatımızı, hastanemizden aldığı gelire göre planlamış bulunmaktayız. Hastanenin önemli bir iş yükünü karşılamamıza rağmen, bu durum ek ödemelerimize yansımamaktadır. Hakkımız olan ve yasal olarak takip eden ayın ilk 15 günü yatmak zorunda olan nöbet ücretimiz zamanın da yatmadığı gibi yeni yasa gereği nöbet ücretlerindeki iyileştirmeleri 3 aydır alamamış durumdayız" dedi.
Konuşmanın ardından grup başhekimliğe yürüdü. Hastane içine giren asistan hekimler koridorlarda alkış tutarak bir süre yürüdükten sonra güvenliğin devreye girmesi ile dışarıya çıkartıldı. Asistan hekimler başhekimlik önünde fotoğraf çektirdikten sonra dağıldı.

Mİ(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)