Oktay ENSARİ/KAYSERİ, () - RAMAZAN Bayramına kısa süre kala Kayseri Lokantacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse'den tatlı satın almak isteyenleri uyardı.
Kayseri lokantacılar ve Pastacılar Odası başkanı Hayrettin Köse, 'Merdiven altı' olarak nitelendirilen imalathanelerde yapılan ürünlerin alınmaması gerektiğini ucuz tatlıda kullanılan glikoz ve menşei belli olmayan tatlandırıcıların çocukların gelişiminde önemli sıkıntı çekeceğini vurguladı. Köse, "Merdiven altı ürünlerden biz de muztaribiz" dedi.
Unlu mamüller imalatçısı ve Kayseri Ticaret Odası Fırıncılar ve unlu mamüller Komitesi Başkanı Selim Açık da cevizli bir tatlının 15, fıstıklının 25 TL, tulumba ve 'halka' olarak bilinen tatlının kilosunun 8 TL'den düşük olmaması gerektiğini söyledi. Lokantacılar ve Pastacılar Oda Başkanı Hayrettin Köse, şöyle dedi:
"Doğrusu biz bu konuda muztarip, rahatsızız. 'Merdiven altı' tabir edilen sağlığa, hijyene kaliteye fiyat politikasına uymayan işletmelere dikkat edilmesi, günü birlik tüketilen işletmelerin tercih edilmesi gerekir. Denetimler son hızda devam ediyor. Bizler oda olarak imkan dahilinde üyelerimizi de uyarıyoruz. Bu tür ürünlerde kullanılan maddeler, özellikle de glikoz çocuklarımıza çok zarar veriyor. Fiyat ile birlikte kalite de düşüyor. Bu açıkça belli."

FOTOĞRAFLI