İZMİR’de, löseminin pençesinden kurtuldu derken hastalığı yeniden nükseden, uzun aramalar sonrası uygun kemik iliği Almanya’da bulunan ancak ileri tetkiklerde vericinin liste dışı kalmasıyla hüzne boğulan 7 yaşındaki Melis Akbaş için memleketi Ordu'daki sağlık çalışanları, donör olabilmek için seferber oldu. Melis için Ordu Devlet Hastanesi'nde kayıt bürosu oluşturuldu.
Ordu Devlet Hastanesi Kan Merkezi'nde sağlık çalışanları, lösemi hastası Melis Akbaş için kan vermeye başladı. Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Öztürk, İzmir'de yaşayan Ordulu Sevil ile Bahadır Akbaş’ın kızları Melis'in 2.5 yıldır lösemi hastalığıyla mücadele ettiğini, ailenin minik kızları için bulunacak uygun ilik umuduyla yaşadığına dikkat çekti. Melis'in Ordulu olduğunu halen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisinin devam ettiğini belirten Uzm. Dr. Hasan Öztürk, "Geçen her gün hastalığında kritik evreye giren Melis için zaman giderek daralıyor. Türkiye'de ilik nakli bekleyen 400'ü aşkın çocuktan biri olan Melis ve ilik bekleyen yüzlerce çocuğa umut olabilmek için sadece bir tüp kan örneği vermeniz yeterli. Hastanemizde minik kızımız Melis için kayıt bürosu oluşturduk" dedi.
Kayıt bürosuna Ordu Devlet Hastanesi'nde mesai saatleri içinde 13.30- 16.30 saatleri arasında başvurulabileceğini de belirten Hasan Öztürk, "T.C. kimlik numarası ve kan grubu bilgisi ile kayıt bürosunda kaydını yaptıran vatandaşlarımız kan alma biriminde kan örneğini verecek.Halkımızı dayanışma örneği vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.Daha sonra Hasan Öztürk ve sağlık çalışanları Melis için kan vererek kampanyayı başlattı.