AĞIR bağışıklık sistemi hastalığı nedeniyle 2.5 yıldır ilik bekleyen 4.5 yaşındaki Mehmet Efe Yılmaz'ın annesi Dudu Yılmaz, "Aynı hastalıktan üç evladımı kaybettim. Mehmet Efe ölmesin" dedi.
Hatay'ın Hassa İlçesi'nde oturan Dudu ve Aslan Yılmaz çiftinin üçüncü çocukları Mehmet Efe'ye, 2.5 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ağır bağışıklık sistemi hastalıklarından, nadir görülen 'Cheidak Higashi Sendromu' teşhisi konuldu. Sağlığına kavuşması için tek çaresi ilik nakli olan minik Mehmet Efe'ye Türkiye'den donör bulunamayınca, yurt dışındaki ilik bankalarında tarama başlatıldı.
2.5 YILDIR GÖZÜMÜZ KAPIDA
Tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Mehmet Efe'nin annesi Dudu Yılmaz, "Taramanın 2.5 yıldır yanıtsız kalması bizi çok üzüyor. Gözümüz 2.5 yıldır kapıda, 'ilik bulundu' haberini bekliyoruz. Yavrumun en kısa sürede ilik nakli yapılarak sağlığına kavuşmasını istiyorum" dedi. Çocukları Hicran'ı 7 aylıkken, Mehmet'i 4.5 yaşında, Ayşe'yi ise 6.5 yaşındayken aynı hastalıktan kaybettiğini aktaran Dudu Yılmaz, "3 yavrum aklımdan çıkmıyor. Nakil için Mehmet Efe'nin durumunun ağırlaşmadan donör bulunmasını istiyorum. Mehmet Efe ölmesin" diye konuştu.
İKİ KEZ TAHLİL PARASI
Eşi Aslan Yılmaz'ın Hassa'da oto boyacısı olduğunu anlatan Dudu Yılmaz, "İlk olarak İsrail'den uygun donör için tahlil parası olarak 2 bin 800 dolar yolladık, sonuç çıkmadı. Kısa süre önce de Almanya'dan haber geldi. 'Uygun donör var' dediler, 150 euro gönderdik. Almanya'dan olumlu ya da olumsuz haber gelmedi. Ailece psikolojimiz bozuldu. Ülkemizde de ilik bankalarının sayısı ve kapasitesi artırılsın, yüzlerce çocuğumuz bu ve benzeri hastalıklardan yaşamını yitirmesin" dedi.
Dudu Yılmaz, diğer oğlu 16 yaşındaki Doğan'a geçmişte ilik nakli yapıldığını, kızı 5.5 yaşındaki Melda'nın ise herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını kaydetti.