Mikail PELİT/ MALATYA,() - MALATYA'da tekstil işçisi Erdal Kurşun, rahatsızlandığı için hastaneye götürdüğü 3'üncü çocuklarına 6.5 aylık hamile olan eşi Elif Kurşun'un, doktorların ilgisizliği yüzünden öldüğünü iddia etti. Kurşun, anne karnından canlı olarak kurtarılan bebeğin de 3 gün sonra ölmesi üzerine haber verildiğini öne sürerek, hastane ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Malatya’da tekstil işçisi olarak çalışan 32 yaşındaki Erdal Kurşun, hamile eşi 26 yaşındaki Elif Kurşun’u rahatsızlanınca Malatya Beydağı Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisine götürdü. Burada yapılan tahlillerde genç kadının böbreklerinde taş olduğu belirlendi ve bir süre hastanede kaldı. Rahatsızlığı artan hamile kadını doktorlar Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk etmek istedi. Yine iddiaya göre hastanenin bu sevki kabul etmemesi üzerine Erdal Kurşun kendi imkanları ile eşini Turgut Özal Tıp Merkezi acil servisine götürdü.
Erdal Kurşun, geçen 27 Temmuz'da Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gittiğinde doktorların eşini tedaviye isteksizce başladıklarını iddia etti. Uzman doktorun gecikmeli geldiğini ve acil serviste eşine 'kronik alerji' teşhisi konduğunu ileri süren Erdal Kurşun, doktorların sorması üzerine eşinin kurtarılmasını istediğini söylediğini aktardı. Ancak müdahaleden kısa bir süre sonra doktorların eşinin öldüğünü haber verdiklerini söyledi.
O telaşta, eşinin cenazesinin karnının şişik olması nedeniyle bebeğin kurtarılamadığı düşüncesiyle çocuğunun durumunu sormadığını, doktorların da bir şey söylemediğini aktaran Kurşun, cenazeyi defnettikten 3 gün sonra ikinci bir şok daha yaşadıklarını söyledi.
3 GÜN SONRA BEBEĞİN ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİLER
3 gün sonra hastaneden kayınbiraderinin arandığını ve bebeklerinin öldüğünün söylendiğini iddia eden Kurşun, "Bebeğim 3 gün boyunca yaşıyor ve başında durmamız gerekirken buna bile müsaade etmediler. Doktor ve hastane hakkında savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum bize bu acıyı yaşatanlar başkasına yaşatmasın" dedi.
9 yıllık evli olan çiftin Muhammet (8) ve Ebrar (5) adlı iki çocukları bulunuyor.
Hastane yetkilileri ise iddialarla ilgili konuşmadı.
 
FOTOĞRAFLI