İçeriğinde B1, B6, C vitaminlerini ve manganez, selenyum, kalsiyum, fosfor ve bakır minerallerini barındıran sarımsağın vücut kokusunu artırdığı doğru. Ağızda kalan kokusunu önlemek için yedikten sonra dişleri fırçalamak gerekiyor olabilir. Ancak faydaları saymakla bitmeyen sarımsaktan bu nedenlerle tamamen vazgeçmek pek doğru değil. 

Saçları güzelleştirir

 

Sarımsak içerdiği yüksek seviyedeki "allicin" isimli bileşen sayesinde saç problemlerinizi giderebilir. Dilimlenmiş ya da ezilmiş sarımsak dişlerini başınızın derisine sürün. Sarımsağın içine yağ da ekleyebilirsiniz, bununla saç derinize masaj yapın.

Sivilcelerden kurtarır

 

Akne tedavisinde ecza dolabınızdaki temel ilaç olmasa da, sarımsak biçimsiz sivilcelerin yok olmasında iyi bir doğal tedavidir. İçindeki antioksidanlar bakterileri öldürür. Bu nedenle etkili bir topikal tedavi için dilimlenmiş sarımsak dişlerini sivilcelerin üzerine sürün.

Soğuk algınlığını önler ve tedavi eder

 

Antioksidanlarla dolu olan sarımsağı her gün yerseniz bağışıklık sisteminiz güçlenir. Eğer soğuk algınlığına yakalandıysanız sarımsak çayı içmeyi deneyin. Doğranmış ya da kıyılmış sarımsakları birkaç dakika sıcak suda bekletin ve sonra süzgeçten geçirip için.

Sedef hastalığını hafifletir

 

Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde sarımsak sedef hastalığını hafifletmede yardımcı olabilir. Etkilenen bölgelere biraz sarımsak yağı sürmeyi deneyin.

Kiloyu kontrol etmeye yardımcı olur

 

Bazı uzmanlar sarımsağın kilo kontrolünde yardımcı olabileceğini söylüyorlar. Bir araştırmada, bol sarımsak tüketen farelerin kilosunun ve vücutlarında yağ depolanmasının azaldığı belirlendi. Lezzetli ve bel çevresini koruyan yemekler için her gün sarımsaklı yemekler pişirmeyi deneyin.

Madura ayağı hastalığından kurtarır

 

Anti-fungal özelliği sayesinde sarımsak kaşıntılı madura ayağı hastalığından kurtulmanın iyi bir yoludur. Ayağınızı ılık suya koyun ve suyun içine ezilmiş sarımsak ekleyin.

Sivrisinekleri sizden uzak tutar

 

Bilim adamları bunun nedenini bilmemesine rağmen, sivrisinekler sarımsağı sevmiyor. Hindistan`da yapılan bir araştırmaya göre, kollarına ve bacaklarına sarımsaklı bir karışım süren insanları sivrisineklerin rahatsız etmedikleri görüldü. Vazelin, sarımsak yağı ve balmumuyla yapılan bir solüsyon hazırlayıp siz de sürebilirsiniz.

Uçuğu iyileştirir

 

Uçuğun en bilinen evde tedavi yöntemlerinden biri bir parça ezilmiş sarımsağı uçuğun üzerinde tutmaktır. Sarımsağın anti-inflamatuar özellikleri ağrının ve şişliğin azalmasına yardım edebilir. Sarımsak takviyeleri de uçuğun iyileşme sürecini hızlandırabilir.