ZONGULDAK Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, 2013 yılında 17 bin 93 ünite kan topladıklarını, bu yıl hedeflerinin 19 bin ünite olduğunu söyledi.
Dr. Ömer Selim Alan, 18 ile 65 yaş arası gönüllülerin bağışlarıyla toplanan kanların ihtiyaç sahibi hastalara ulaştırılması için çalıştıklarını söyledi. Tüm eğitim faaliyetlerine rağmen kan bağışının bekledikleri düzeyde olmadığını belirten Dr. Alan, "Günde ortalama 4 veya 5 vatandaşımız kan merkezimizde kan bağışında bulunuyor. Biz istiyoruz ki bu rakam günde ortalama 20-25'e yükselsin. Rakamın düşük olması bizi üzüyor. Gezi ekiplerimizle bağışları artırmaya çalışıyoruz" dedi.
Kimsenin kanla ilgili bir sıkıntı yaşamasını istemediklerini ifade eden Dr. Alan, şöyle konuştu:
"Hastanede tedavi gören insanlarımızın yakınları, kan ihtiyacı olduğu zaman panik ve telaşa kapılıyor. Biz bunları yaşıyoruz. Biz istiyoruz ki vatandaşımız bu tip acıları yaşayarak öğrenmesin. Gittiğimiz kurumlarda, üniversite kampüslerinde, derneklerimizde, okullarımızda, atölye ve fabrikalarda biz bu eğitimi vermeye çalışıyoruz. Amacımız insanları bu konuda bilinçlendirmek. Hedefimiz bu yıl 19 bin ünite kan toplamak ve hastanelerimizin taleplerini yüzde yüz karşılamak."