Kırşehir'de yaşayan Fatma Eraslan, cumartesi günü akşam saatlerinde azı dişinde meydana gelen iltihaptan dolayı rahatsızlanınca ailesi ile birlikte Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gitti. Doğuştan kalbi delik olan ve kısa süre önce kalp ameliyatı geçiren Eraslan’a doktorlar müdahale etti. Doktorlar dişindeki iltihabın kısa sürede vücuduna yayıldığını söylediği Fatma Eraslan’ın kalbi durdu. 20 yaşındaki Fatma, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

"ENFEKSİYON KALBİ ZORLADI"

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Hacı Kaymaz,“Fatma kızımız doğuştan kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. En son gelişen olayda ise kızımızın dişinde ve vücudunda meydana gelen enfeksiyon nedeniyle hastanemizde yoğun bakıma aldık. Enfeksiyonun kalbi sıkıntıya sokmasından dolayı tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi” dedi.

"ANTİBİYOTİK ENFEKSİYON İHTİMALİNİ AZALTIR"

Kalp-damar cerrahisi uzmanı Kamil Adalet ise, “Hastadaki herhangi bir enfeksiyonda antibiyotik tedavisi kullanılması gerekir. Antibiyotik yüzde yüz koruma sağlamasa da enfeksiyon ihtimalini azaltır” dedi.

"İLTİHAP KANA KARIŞIR VE..."

“Dişte oluşan enfeksiyon tedavi edilmediği zaman iltihap kana karışır” uyarısında bulunan Doktor Tuncay Taş, şu bilgiyi verdi;

“Bütün vücutta bulunan damarlarda gezen enfeksiyon daha sonra kanın temizleme merkezi olan kalbe gelir. Kalp rahatsızlığı bulunan kişinin kalp kapağını çürütmeye başlar. Ayrıca kalbin yanı sıra akciğerleri de enfeksiyon iflas ettirir. Yapılan antibiyotik tedavisi sonucunda hastalarımız vücudun direncini kaybederse ölümle sonuçlanır.”

"HİÇ AKLIMIZA GELMEZDİ"

"Böyle bir sorundan hayatını kaybedeceği aklımıza gelmezdi" diyen baba Eraslan, şunları söyledi;

"İhmal mi diyeyim bir şey mi diyeyim bence kabul etmeleri lazımdı. 20 yıldır Hacette Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidiyordu. Buradakiler dosyasını bilmiyor. Böyle bir sorundan hayatını kaybedeceği hiç aklımıza gelmezdi. Biz sadece iyileşir iltihap atılır, hap kullanır ya da pil takarlar diye düşünüyorduk acı oldu. Çok zor yaşayan bilir"