KIRIKKALE'de 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne gelen 11 bin 723 çağrıdan sadece 1096'sının gerçek olduğu ortaya çıktı. 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Murat Ağırtaş, bayram süresince 10 bin 627 asılsız çağrının yapıldığını kaydetti.
Başhekim Dr. Murat Ağırtaş, 13 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarına bağlı 19 tam donanımlı ambulansla bayram süresince vardiya sisteminde 180'e yakın personelle 24 saat hizmet verdikleri, bu sürede ise 548 vakanın gerçekleştiğini kaydetti. Dr. Ağırtaş, "Alınan ihbarlar doğrultusunda yaralıların olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından il merkezi ve ilçelerdeki sağlık kuruluşlarımıza naklettik. 26 ayrı trafik kazasında olay yerine hızlı bir şekilde intikal ettik" dedi.
Dr. Ağırtaş, 112 hizmeti olarak il düzeyinde çok önemli bir noktada olduklarını belirtti. Dr. Ağırtaş, "Vaka gerçek veya yanlış, biz her halükarda olay yerine gidiyoruz. Bu nedenle bu hızımızı yavaşlatacak asılsız ve boş çağrıların olmaması çok önemli. Tüm halkımızın bu konuda daha duyarlı davranmasını arzu ediyoruz. Asılsız çağrı yapmamaları hususunda rica ediyoruz" diye konuştu.