Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Klinik Merkez Hastanesinde tedavisi süren Atambayev'e kalpte ritim bozukluğu teşhisi konuldu.
Rusya Tıp Bilimleri Akademisi (RTBM) Profesör Amiran Revişvili ve Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi ve Hükümetin Klinik Hastanesi Başkan Yardımcısı Gülmira Bayitova’un gözetiminde olan Atambayev’in kalbindeki kardiyak aritmi ihlali ile ilgili problemler giderildi.
Açıklamada, sağlık durumunda önemli ilerleme kaydedilen Atambayev'in bu hafta sonunda taburcu edilebileceği ifade edildi.
New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan uçağa bineceği sırada rahatsızlanan Atambayev, göğüs ağrısı şikayetiyle doktorlar tarafından müşahede altına alınmıştı.
Doktorların tavsiyesi üzerine New York ziyaretini iptal eden Cumhurbaşkanı Atambayev, İzmir'in Çeşme ilçesindeki bir otelde bir süre istirahat etmişti. Atambayev, Rusya'nın daveti üzerine 23 Eylül’de Moskova'ya gitmişti.