İstanbul Vezneciler’de 7’si polis 11 kişinin ölümüne neden olan hain terör saldırısında yaralananlardan biri de 51 yaşındaki Levent Yeşilot’tu. Ağır yaralı halde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Yeşilot, ölümle pençeleşirken durumunu öğrenmek için hastaneye gelen hiçbir yakını olmadı. 

Üzerinden sadece kimliği çıkan Yeşliot’un yakınlarına polis de ulaşamadı. sağlık ekibinin günlerce hayatta tutmaya çabaladığı Yeşilot, ölüme sadece 8 gün direnebildi. Beyin ölümü gerçekleştiğinde doktorlar, bu durumun bilgisini verecekleri bir yakınını bulamadı. Ta ki o gün hastaneye bir arkadaşı gelene kadar. 
Onu tanıyan birinin ortaya çıkmasıyla Yeşilot’un gizemli yalnızlığının nedeni de anlaşıldı. 
6 yıldır evsizler
Yeşilot, anne ve babasını çok küçük yaşta kaybetmiş, sonrasında da 2 ağabeyiyle birlikte zorluklarla dolu bir hayata atılmıştı. Baba mesleği ayakkabıcılıkla geçimini sağlayan Yeşilot, patlamaya da Beyazıt’taki atölyelerde günü birlik çalışmaya giderken yakalanmıştı.Karagümrük’te kiraladıkları evin yıkılması sonrası 3 kardeş tek göz odada kaldıkları için ne adresi vardı ne de izi 6 yıldır Yeşilot’un. Patlama sonrası onu arayan ağabeyleri bölgedeki hastaneleri gezdikten sonra hiçbir ize ulaşamayınca çaresiz Fatih’teki otel odasına dönmüştü.   
Gözü kapalı imza
Yeşilot’un beraber yaşadığı iki ağabeyi Kemal ve Ahmet, ölümünden hemen önce hastaneye gelen Yeşilot’un arkadaşı sayesinde ortaya çıktı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü, Levent Yeşilot’un aile bireyleriyle görüşürek aileden organların bağışlanması konusunda izin aldı. 2 böbreği ve karaciğeri alınan Yeşilot, Mesih Mehmet Paşa Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede ağabeyleri de dahil 15 kişi vardı. Ağabeylerin maddi durumundan ötürü cenazenin masraflarını belediye karşıladı. Cebeci Açık Mezarlığı’na defnedilen Yeşilot’u ağabeyi Ahmet Yeşilot Milliyet’e anlattı. Organ nakli için kendisiyle yapılan görüşme sonrası hiç düşünmeden nakile imza attığını belirten ağabey Yeşilot, “Gözüm kapalı imza attım. Levent’in organlarıyla başka insanlara umut olduk, onlara yardım ettik” dedi.  
‘Tek fotoğrafı kaldı’
Anne ve babalarının genç yaşta kaybettiklerini belirten ağabey Yeşilot şunları söyledi: “Annemi kaybettikten sonra Levent, Kemal ve ben 17 yıldır beraber kalıyorduk. Kirada oturduğumuz son evin yıkılması sonrası otelde kalmaya başladık. Sonra kimse o bölgede bize ev vermeyince son 6 yıldır Karagümrük’te 3 kardeş bir otel odasında günlük olarak kişi başı 15 liraya yaşıyorduk. Çevre esnaf bazen çay, yemek gibi ihtiyaçlarımızı karşılardı. Kardeşim Levent iyi insandı bana da çok destek olurdu. Günlük harcamalarımı karşılamam için bana sık sık para verirdi. Levent’ten bana geriye sadece gazetede yer alan fotoğrafı kaldı. Bu fotoğrafı cebimde sürekli taşıyorum.”
Kemal’i de kaybedebilirdim
Patlamanın olduğu gün Levent’in işe tek başına yürüyerek gitttiğini söyleyen Ahmet Yeşilot şöyle devam etti:
“Kardeşim Levent, 8.10 civarında işe gitmek için odadan ayrılmış ben o sırada uyuyordum. Levent odadan çıkarken abisi Kemal’e ‘Hadi sen de hazırlan beraber işe gidelim’ demiş. Kemal de ‘Sen git ben biraz daha yatacağım’ demiş. Kemal de belki Levent ile birlikte hazırlanıp işe gitmeye kalksa o da bugün hayatta olmayabilirdi.”
16 yıldır bel fıtığı rahatsızlığını çektiğini ve bu sebeple ayakkabıcılık mesleğini devam ettiremediğini söyleyen 55 yaşındaki Ahmet Yeşilot, “Levent ve Kemal baba mesleği ayakkabıcılığı iki farklı atölyede çalışarak sürdürüyorlardı. Kaçak bir şekilde yol, yemek, sigortaolmadan çalışıyorlardı. Kardeşlerim haftalık 100-150 lira kazanıyordu. Bu parayla hem konaklamayı hem yemek masraflarını karşılamaya çalışıyoruz. Ben ise Beyazıt Meydanı’nda mendil satarak günlük 15-20 lirayla kendi harçlığımı çıkartıyorum” dedi. 
Ağabeyi organlarını bağışladı
Levent Yeşilot’un aile bireyleriyle görüşen hastane yönetimi, aileden organ bağışı konusunda izin aldı. Ailenin organ nakline izin vermesiyle cuma sabahı gerçekleştirilen ameliyatla Levent Yeşilot’un iki böbreği ve karaciğeri uygun alıcılara nakil edilmek üzere alındı. Organları bağışlanan 51 yaşındaki Levent Yeşilot, İstanbul’daki 3 hastaya umut oldu. Levent Yeşilot’un iki böbreği, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 10 yılın üzerinde süreyle diyalize giren biri kadın biri erkek 2 hastaya nakli gerçekleştirildi. Yeşilot’un karaciğeri ise İstanbulAtaşehir’de tedavisi süren başka bir hastaya nakil edildi.