Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, ()-ANKARA'nın Altındağ İlçesi'nde Belediyeye ait Yaşlılar Yurdu'nda kalan kimsesiz 44 yaşındaki Hanife Aksu, iki yıldır omurilik rahatsızlığı nedeniyle yatağa bağımlı yaşam mücadelesi veriyor. Aksu, doktorların kısa sürede ameliyat olmaması halinde felç veya hayati riskinin çok yüksek olduğunu belirtirken, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olma şansım yok. Büyüklerimden bana yardımcım olmalarını bekliyorum" dedi.

Malatya'da 4 kardeşten en büyüğü olarak dünyaya gelen 44 yaşındaki Hanife Aksu'nun hayatı dram dolu. Aksu, henüz 1,5 yaşındayken annesinin kucağından kayarak 2 katlı binanın zemin katına düştü. Doktora götürülmeyen Aksu, ilkokula annesinin kucağında giderek okudu. 10 yaşında babasını, 12 yaşında da annesini kaybeden Hanife, 18 yaşlarında Ankara'ya getirilerek yakınları yardımcı oldu. Belinde yaşadığı ağrılar nedeniyle ilk kez Ankara'da doktora götürüldüğünü belirten Aksu, dram dolu yaşam öyküsünü anlatırken şunları söyledi:

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

"Ağrı kesicilerle ağrılarımı dindirmeye çalıştım. İlerleyen yıllarda belimde oluşan yumru nedeniyle yürüyemez duruma geldim. 1.60 santim boyum 1.40 santime düştü. Son iyi yıldır omurilik sistemimin çökmesi (Skolyoz) sonucu yatalak duruma düşüp, yaşam mücadelesi veriyorum. Tedavi olmak için gittiğim doktorlar, 'omurilik sistemin çökmüş, artık seni taşımıyor, en kısa sürede ameliyat olman gerekiyor. Eğer bu ameliyat yapılmazsa ya felçli olarak yaşarsın, ya da ölürsün' diyorlar. Maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olamıyorum. Daha önce birçok insan bana sağlığım için yardımcı olacağını ifade ettiler, ama hiç biri sözünde durmadılar".

Sağlık Bakanlığı ile çeşitli sağlık kurumlarından yardım istediğini, ancak bugüne kadar olumlu bir sonuç alamadığından yakınan Hanife Aksu, "Felçli bir yaşam ve ölmek istemiyorum. Sesimi duyan ve beni gören biri olur mu diye her gün dua ediyorum. Sağlık Bakanlığı ve yetkililerle duyarlı insanlardan yardım bekliyorum" dedi.

HÖ (AY/MV) (FOTOĞRAFLI)