Her gün ceviz suyu içerek ayda 16 kilo birden verebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte hızlı zayıflatan sarımsak ve ceviz kürü… Kilonuzu vücudunuza yakıştırmıyor ve bunun içinde diyet uygulamak istemiyorsanız, yağ yaktıran kürleri deneyerek, zahmet çekmeden yağ yakabilirsiniz. Kolesterolü düşürmeye yarayan cevizi, sarımsak ile tükettiğinizde 1 ayda 16 kilo verebilirsiniz.

MALZEMELER: – 2-3 adet ceviz – 1 diş sarımsak – Su YAPILIŞI: Cevizlerin içini ayıklayıp, soyduğunuz sarımsakları kavanozda birleştirin. Üzerine bir bardak kadar içme suyu ilave edin ve 1 gece boyunca bekletin. Sabah uyandığınızda karnınız aç iken karışımı tüketin. İçindeki cevizleri yiyip kalan suyu içtikten sonra sarımsağı küçük parçalar halinde yutun. Her gün 1 ay kadar tüketerek istediğiniz kiloya ulaşın.

CEVİZ NEDİR? Ceviz, Cevizgiller familyasından Latince adıyla Juglans Regia’dır. 20 ila 30 metre yüksekliğinde ki ağaçlarda, Mayıs ayında çiçeklenmeye başlar. Haziran ve Temmuz aylarında yeşil ve sert kabuklu olarak yetişen ceviz Balkanlardan, Himalayalara kadar uzanan geniş alanlarda özellikle dağ ormanları ve su kenarlarında yetişir. Ülkemizde ise hemen hemen her bölgede yetiştirilen ceviz, en sık Ege, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesinde yetiştirilmektedir. Her alanda faydası olan cevizin ağacı özel mobilyacılıkta, yaprakları ve meyvesi yağ, ilaç ve boya maddesinde, cevizin kendisi ise saymakla bitmeyecek kadar çok alanda fayda sağlamaktadır.