Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, () - KİLİS Devlet Hastanesi, dün çıkan yangının ardından çalışmaların tamamlanmasıyla hasta kabulüne yeniden başlandı. Yangının çıkış sebebi araştırılırken, zarar gören ameliyathanenin yerine hastane bahçesine geçici olarak seyyar ameliyathane kuruldu.
Dün öğleden sonra Kilis Devlet Hastanesi'nin izolasyon çalışması yapılan çatısında yangın çıktı. Sebebi araştırılan yangının ardından içi dumanla dolan hastanedeki 135 hasta tahliye edildi. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 17 hasta tahliye sonrası Gaziantep'e sevk edilirken, 118 hasta ise Kilis'teki ek hastane binasına taşındı. Kilis ve Gaziantep'ten giden itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürülürken, hastanenin çatısının yanı sıra yoğun bakım ünitesi, doğumhane ve ameliyathanelerin zarar gördüğü saptandı.
HASTA KABULÜ BAŞLADI
Yangının söndürülmesinin ardından hastanenin yeniden aktif duruma geçirilmesi için başlatılan çalışmalar sabaha kadar aralıksız sürdü. Yapılan çalışmalar sonrası tahliye edilen hastaların büyük bölümü yeniden servislere alınırken, acil servis ve polikliniklerde de hasta kabulüne başlandı. Yangının ardından hasar oluşan yoğun bakım, doğum ve ameliyathanelerde ise çalışmaların sürdüğü bildirildi. Bu arada olası acil durumlara karşı Sağlık Bakanlığı tarafından Kilis'e gönderilen prefabrik seyyar ameliyathane de hastane bahçesine kuruldu.
Hastane yetkilileri hasar gören servislerin de yapılacak tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından birkaç gün içerisinde hizmete gireceğini bildirdi.

FOTOĞRAFLI