Aşırı kiloları nedeniyle hareket etmekte güçlük yaşayan Belgiye Denli isimli kadın muayene gittiği hastanede beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Muayene sonrasında ameliyata alınan Belgiye Denli'nin midesinden 57 kiloluk dev bir kitle çıkartıldı.
Gümüşhane'nin Akçahisar köyünde ikamet eden ve burada gittiği Devlet Hastanesi'nden Kocaeli'ye sevk Edilen Denli'nin Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan muayene sonucunda karnında büyük bir kitle belirlendi. Yapılan kontroller sonucunda Prof. Dr. İzzet Yücesoy liderliğinde, Op. Dr. Taylan Şenol, Dr. Şule Köpük ve Dr. Cihan Deniz Keleş'in de bulunduğu 10 kişilik bir ekiple ameliyata alınan Belgiye Denli'nin karnından 57 kiloluk bir kitle çıkartıldı.

AŞIRI KİLO ŞİKAYETİYLE GELDİ

140 kilo olarak hastaneye gelen ve akrabalarının yardımıyla yürüyen Denli, sevk edildiği Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum servisinde tekrar muayene edildi. Şikayetinin ne olduğunu anlayabilmek için tomografi ve MR'a alınmak istenen Denli, karnındaki kitlenin büyüklüğü nedeniyle sadece ultrasona girebildi.

Ultrasonla belirlenen kitlenin ardından ameliyata alınan ve karnından 57 kiloluk kitle çıkartılan Belgiye Denli, tedavisinin sürdüğü hastane odasında rahatça yürümeye başladığını söyledi. Denli'nin ameliyatını gerçekleştiren ekibin başında bulunan Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İzzet Yücesoy ise başarılı geçen operasyon sonrasında şaşkınlığını dile getirerek, "Dünya literatüründe, Sarkom dediğimiz kötü huylu tümörlerde ise bu büyüklükte bir kayda rastlanmadı dedi.

TOMOGRAFİ VE MR'A SIĞMADI

Başarılı bir operasyonla dev kitlenin çıkartılması sağlayan ameliyat ekibinin başında bulunan Prof. Dr. İzzet Yücesoy, ameliyat sürecinde hastanın muayenesinde çok zorlandıklarını dile getirdi. Ameliyata hazırlanması ve ameliyat sonrası hakkında açıklamalarda bulunan Yücesoy, "Hastamız bize yaklaşık bir ay önce batında dev bir kitle bulgusuyla geldi. Hasta yaklaşık 3-4 aydır karnının şiştiğini ama son 3 ayda karnının belirgin oranda çok şiştiğini ve hızlı oranda kilo aldığını ifade etti. Bu şikayetle de kliniğe yatırıldı.

Hastanın görüntüsü, dev bir kitle şeklindeydi. Hasta yürüyemez durumdaydı ve yatağa yattığı zamanda da sırt üstü yatamıyordu. Kitle sağa veya sola devriliyordu. Biz önce bu kitlenin kadın hastalıklarını ilgilendiren durumlarının dışında, kolon, mide, ince bağırsaklar gibi diğer organlardan menşi alabileceğini düşündük. Bu nedenle de tomografi ve MR'a yönlendirdik. Fakat kitlenin büyüklüğü nedeniyle hastaya tomografi ve MR çekilemedi. Sadece ultrason yapıldı. Ultrason sonucunda kitlenin 'Solid' dediğimiz sert bir yapıda kitle olduğunu anladık. Sorasında da 10 gün önce hastayı ameliyata aldık. Ve batını açtığımızda rahimden kaynaklanan dev bir kitle ile karşılaştık. Bu kitleyi usulüne uygun olarak çıkarttık dedi.

"DÜNYADA BU BÜYÜKLÜKTE BİR ÖRNEK YOK"

Prof. Dr. Yücesoy, "Hastanın yaşını, kitlenin çok büyük olmasını ve çok hızlı ilerlemesini de dikkate alarak kitlenin kötü huylu olabileceğini düşündük ve aynen bir kanser cerrahisi gibi cerrahi uyguladık. Patolojide tartılan kitlenin ağırlığı 57 kilo geldi. Dünya literatüründe, miyom yani iyi huylu tümörlerin en büyüğü 60 kilo gelmiş. Sarkom dediğimiz kötü huylu tümörlerde ise bu büyüklükte bir kayda rastlanmadı. Ama dünyada herhalde çok az sayıda bu şekilde büyük bir ağırlığa ulaşmış bir kitle olduğunu zannediyorum ifadelerini kullandı.

Ameliyat sonrasında çok rahatladığını dile getiren Belgiye Denli, böyle bir şeyin olabileceğini hiç düşünmediğini belirterek, "Bu bende vardı ama ben bunun ne olduğunu anlayamadım. Dedim herhalde şişmanlıktır belki. Ondan sonra bu büyüdükçe ben oturdum kaldım. Daha dizlerim tutmadı. Hareketimi çok sınırladı. İlk Gümüşhane'de doktora gittim. Oradan beni Kocaeli Sopalı Devlet Hastanesi'ne gönderdiler, ordan da buraya geldik. Sonra ameliyata girdim. Şimdi Allahıma binlerce şükürler olsun iyiyim. Doktorlarımdan Allah razı olsun. Benden çıkartılan kitleyi ben görmedim. Ben sadece ağrısını sızısını hissettim. En sonunda bacaklarımın üzerine düştü, adım atamadım. Şimdi ayağa kalkabiliyorum, yürüyebiliyorum dedi.

Belgiye Denli'nin ameliyatına giren ekipte bulunan Op. Dr. Taylan Şenol ise, böylesine büyük bir kitleyi başarılı bir operasyonla çıkardıkları için mutlu olduğunu ifade ederek, "57 kilogram büyüklüğünde rahme bağlı bir kitle çıktı. Kitle şu anda tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz inceleyeceğiz. Biz hastanın mutlu olmasından yanayız, onun bu şekilde ayağa kalkması yürüyebilmesi bizim için en önemli ödül. Bunu haricinde ilimizde başarılı olabilmek yararlı olabilmek bizi mutlu ediyor diye konuştu.