Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, ()- UŞAK’ta gebelik öncesi kontroller için hastaneye giden 20 yaşındaki Aslı Yünlü’nün karnından, ameliyatla 7 kilogramlık tümör çıkarıldı.

Karın bölgesinde şişlik ve ağrılardan dolayı gebelik öncesi rutin kontroller için geçen hafta, Medical Park Uşak Hastanesi’ne başvuran Uşaklı Aslı Yünlü’nün yapılan tetkik ve kontroller sonucu karnında tümör tespit edildi. Medikal Park Uşak Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Abdullah Akdağ ve Op. Dr. Emrah Karakaya, bir haftalık ilaç tedavisinin ardından kitlenin daha da büyüdüğünü tespit edince Aslı Yünlü için operasyon kararı alındı. 1.5 saat süren ameliyatın ardından Yünlü’nün karnından 7 kilogram ağırlığında 35x20 santimetre ebadında dev bir kitle çıkartıldı.

Bu tip tümörlerin genç kadınlarda sık görülen iyi huylu tümörler olduğuna değinen Op. Dr. Emrah Karakaya ise “Bu tip tümörlere genelde yumurtalıklarda sık rastlanır. Sıklıkla üreme çağındaki kadınlarda görülür ve kendiliğinden kaybolmaz. Yumurtalık dokusunu dıştan saran yüzey tabakasında gelişen iyi huylu tümöral yapılardır. Tek veya birden fazla sayıda olabilir ve berrak bir sıvı içerir. Büyüklükleri 5 ile 15 santimetre arasında değişir. Ancak bu hastamızda olduğu boyutlarda görülmesi çok nadirdir. Oluş nedeni tam olarak bilinmeyen bu kitlelerle ilgili kesin ve net bir bulgu yoktur. Genelde yakınma yaratmaz, belirti vermez. Jinekolojik muayene esnasında, ultrasonda teşhis edilir. Bu tür kistler hem doktoru hem de hastayı zorlu bir süreçle karşı karşıya bırakır. Ancak başarılı bir operasyonla tümör alındı ve hastamız sağlığına kavuştu” dedi.

Ameliyatın ardından patoloji sonuçları da olumlu gelen Aslı Yünlü ise, karnından çıkarılan kist nedeniyle hala şaşkınlık yaşadığını söyleyip, doktorlarına teşekkür etti.

YK (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)