DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 18 yaşındaki Halise Kocamanoğlu'nun karnından 7 kilo 600 gram ağırlığında kitle çıkarıldı.
Bismil İlçesi'nden sevk edilen Halise Kocamanoğlu'nu ameliyat eden Prof.Dr. Yusuf Yağmur, karın ön duvarı, böbrek çevresi ve karaciğerin altını kaplayan 7 kilo 600 gram ağırlığında büyük bir kitlenin çıkarıldığını söyledi. Prof.Dr. Yağmur, hastanın son 1 yılda giderek artan karın şişliği şikayeti ile kendilerine başvurduğunu belirterek şöyle dedi:
"Fiziki bakımda tüm karını kaplayan, düzgün yüzeyli, sert bir kitle saptandı. Ameliyata aldık ve 7 kilo 600 gram ağırlığındaki kitleyi başarılı operasyonla çıkardık. Hastanın erken teşhisi hayatını kurtardı, aksi taktirde ölüm riski yüksek bir hastamızdı. Daha önce hiç bu kadar büyük bir kitleye rastlamamıştık. Hastamızın sağlık durumu şu an gayet iyi." 
Karnındaki kitlenin son 1 yıl içerisinde büyümeye başladığını ancak, son zamanlarda hamile kadın görüntüsünü andıracak ölçüde şişlik oluştuğunu anlatan Halise Kocamanoğlu da, şöyle dedi:
"Son zamanlarda karnımda giderek büyüyen bir şişlik oluşmaya başladığını hissediyordum. Şişlik hissi zaman zaman kayboluyor, bir süre sonra yeniden görülüyordu. Son dönemde karnımdaki şişlik giderek büyümeye başlayınca Bismil'de doktora gittim. Beni Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler. Burada Prof.Dr. Yusuf Yağmur beni muayene ederek, gerekli tetkikler yapıldı ve karnımda büyük kitle olduğu anlaşıldı. Başarılı bir operasyonla sağlığıma kavuştum. Şu anda durumum çok iyi, Allah razı olsun, çok teşekkür ederim." 

SS(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)