Kerkük kent merkezinde 3 çocuğuyla derme çatma evde oturan Sevinç Seyfettin, kanserin tedavisini zehirli yılanlarda arıyor.
Kullandığı sıradışı yöntem ile alakalı konuşan Seyfettin, ''Yaklaşık 5 yıl önce yaptırdığım tetkikler sonucu doktorlar rahim kanserine yakalandığımı söyledi. Işın tedavisi için aylık bin 200 dolar para ödemem gerekiyordu. Maddi imkanım buna el vermediğinden akrabalarımın da tavsiyesi üzerine çareyi zehirli yılan eti yemekte buldum." dedi.
ZEHİRLİ YILANLARI PİŞİREREK YİYOR
Maddi imkansızlık nedeniyle tedavisi için kullandığı zehirli yılanları, hayvan güden çobanlardan para karşılığında temin ettiğini ifade eden Seyfettin, ''Yılan etinin tedavimde etkili olduğunu görünce her bir yılanı 40-50 dolar karşılığında satın alıyorum. Yılanlar ömrümü bir ay daha uzatıyor.


Zehirli yılanları bir hafta boyunca buzlukta beklettikten sonra normal hayvan eti gibi pişirip yiyorum. Böylece vücudumun tüm organları yaklaşık bir ay boyunca iyileşiyor ve kendimi daha iyi hissediyorum."
 şeklinde konuştu.


'DEAŞ SALDIRILARI YÜZÜNDEN YILAN FİYATLARI YÜKSELDİ'
Yılanları satın aldığı köylere DEAŞ'ın saldırı düzenlemesinden dolayı bölgeye gidemediğini söyleyen Seyfettin, ''DEAŞ militanlarının Kerkük'ün güneyini ele geçirmesinden sonra köy yolları kapandı ve yılanları temin ettiğim insanları bir süre bulamaz oldum. Söz konusu saldırılarla birlikte yılanların fiyatı da yükseldi. Yılanları düzenli satın alamadığım için sağlığım gittikçe bozuluyor.'' ifadelerini kullandı.

UZMANLAR BÖYLE BİR TEDAVİYİ DESTEKLEMİYOR
Kerkük kentindeki Şifa Hastanesi İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Nebil Hamdi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Rahim kanseri genel olarak 45 - 50'li yaş üzeri kadınlarda sıkça rastlanan bir vakadır. Bunun tıp alanındaki tedavisinde yılan etinin tüketilmesi yer almıyor. Ancak özellikle kırmızı ve işlenmiş etlerin az tüketilmesi kanser riskini de azaltıyor.'' bilgisini paylaştı. 
Hamdi, tıpta yılan eti yiyerek kanserle mücadele etme yönteminin olmadığını vurguladı.