KIRIKKALE Sağlık İl Müdürlüğü tarafından kurum çalışanlarına yönelik masa başı egzersiz semineri düzenlendi.
'Günde 60 dakika sağlığı seç, harekete geç' sloganıyla başlatılan masa başında çalışan personelin çalışma saatleri içerisinde fiziksel hareket azlığının azaltılması, sağlıklı ve hareketli bir yaşam için doğru sağlık davranışları kazanabilmesini hedefleyen program kapsamında konferans düzenlendi. Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Uzun, masa başı egzersizlerinin özellikle kamu kurumlarında çalışanlar için önem teşkil ettiğini ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti.
Program kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elem İnal yaptığı konuşmada, "İş yerlerinde sürekli masa başında çalışma gerektiren işler, çalışanların ilerleyen zamanlarda duruş (postür), kemik ve kas hastalıklarına neden olabileceği gibi, aynı zamanda hareket azlığı nedeniyle ağırlık artışına neden olarak kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi birçok kronik hastalığın oluşma riskini arttır. Düzenli fiziksel hareketliliğin sağlıklı yaşam süresini ve kalitesini arttırır, vücut ağırlığını dengede tutar, yağ dokusunu azaltarak şişmanlığı önler, kemik yoğunluğunu arttırarak kemik hastalıklarını önler, kalp damar hastalıkları riskini azaltır" dedi.
Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğü'nde başlatılan masa başı egzersiz uygulamasının, her iş günü saat 15.00'de çalışanların bilgisayarlarında daha önce yüklenen program kapsamında yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda programın açılışı ve masa başı egzersizlerinin anlatımlı ve uygulamalı aktarımı, çalışanların egzersizleri uygulamalarıyla devam edeceği belirtildi.
Çalışmanın tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara yönelik yaygınlaştırılması planlanıyor. Konferans sonunda katılımcılara masa başı egzersizlerini içeren video CD'leri de dağıtıldı.

EG (AY/AAA) (FOTOĞRAFLI)