Erol AKKIR/ANTALYA, () - BURSA'da oturan kalp hastası 58 yaşındaki Fehmi Coşkun'un, kendisine 22 yaşında bir gencin kalbinin nakledileceğine dair gördüğü rüya gerçek oldu. Coşkun'a, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki Mehmet Canışık'ın kalbi nakledildi.
Kalp yetmezliği teşhisi konulan 8 çocuk babası Fehmi Coşkun, 7 ay önce Bursa'dan Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi'ne gelerek, kalp nakli olmak için başvurdu. Yapılan testler sonucu kalp nakli uygun görülen Coşkun, Sağlık Bakanlığı Kalp Bekleme Sırası'na kaydoldu. Fehmi Coşkun'a ilk kalp 5 ay önce çıktı, ancak hava muhalefeti nedeniyle ambulans helikopter kalkış yapamayınca nakil şansını kaybetti.
Manisa'da geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü Turgutlu Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Canışık'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Canışık'ın pankreas, böbrekleri ve karaciğeri Türkiye Organ Nakli Koordinasyon Merkezi tarafından İzmir'e gönderildi. Canışık'ın kalbi ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne getirilerek, Prof. Dr. Ömer Bayezid başkanlığındaki ekip tarafından Fehmi Coşkun'a nakledildi.
Babası Fehmi Coşkun'un her gün dua ederek kalp nakli beklediğini söyleyen Volkan Coşkun, "Babam bir sabah uyandığında gördüğü rüyayı anlattı. 'Rüyamda yaşamını kaybeden 21-22 yaşlarında bir gencin kalbini bana naklettiler. Her şey yolunda gitti sağlığıma kavuştum' dedi. Biz de babamın rüyasını hayra yorduk. Babamın rüyası gerçek oldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI