ERZURUM'da Ayfer- Savaş Öğmen çiftinin bacakları olmadan 7 yıl önce ikinci çocukları olarak dünyaya gelen ve kalbi delik çıkan Miraç'a Siyami Ersek Hastanesi sahip çıktı. Ailesiyle birlikte İstanbul'a hareket eden Miraç, ameliyat olacak.
Merkez Yakutiye İlçesi'nin Aşağı Köşk Mahallesi'nde oturan Miraç Öğmen'in göğsündeki ağrılar nedeniyle ailesi tarafından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Göğüs Kalp ve Cerrahi Servisi'ne götürüldü. Muayene edilen Miraç'ın kalbinde delik ve kapakçığında sorun olduğu ortaya çıktı. Anne Ayfer ve baba Savaş Öğmen, doktorun söyledikleri karşısında ikinci kez yıkıldı. Doğan Haber Ajansı'nın () haberi üzerine Türkiye'nin 4 tarafından yardım telefonları alan aile, Miraç adına sevindi. Siyami Ersek Hastanesi, Miraç Öğmen'in tüm masraflarının karşılanacağını bildirdi. Hastane yönetimi Miraç ve ailesini İstanbul'a davet etti. Miraç, kalbinden ameliyat olmak üzere annesi Ayfer, babası Savaş ve ablası Kardelen Öğmen ile birlikte otobüsle yola çıktı. Yolculuk öncesi Kültür Kurumu İlkokulu 2'nci sınıf öğrencisi Miraç Öğmen çok mutlu olduğunu söyledi.
Gazete ve televizyonda çıkan haberlerle üzüntülü geçen günlerin yerini umut ve sevincin aldığını ifade eden anne Ayfer Öğmen, şöyle dedi:
"Eşim, işten çıkarılmıştı ve sosyal güvencemiz yoktu. Bu sırada kalbinin delik olduğunu öğrendik ve yıkıldık. Oğlumu ameliyat ettiremiyorduk ve çok üzülüyorduk. 'nın haberi ile bir anda yardım telefonları almaya başladık. Allah, herkesten razı olsun. Siyami Ersek Hastanesi Miraç'ı ücretsiz ameliyat edecek. Ailece İstanbul'a gidiyoruz. Umutla yola çıkıyoruz. İnşallah büyük bir mutlulukla döneceğiz."