KAHRAMANMARAŞ İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, kent genelinde 6 bini Suriyeli, 112 bin 500 çocuğa çocuk felci aşısı yapıldığını söyledi.
İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, aşı kampanyasını hedeflenenin üzerinde tamamladıklarını söyledi. Kahramanmaraş'la birlikte 11 ilde yapılan kampanya kapsamında kendilerinin hedeflerinin 105 bin olduğunu ancak 106 bin 500 Türk ve 6 bin Suriyeli çocuğa aşı yaptıklarını anlatan Yener, "Çok başarılı bir kampanyaydı. Bakanlık da bu konuda bizi taktir etti" dedi.
Kentteki aşılanma oranının iyi olduğunu açıklayan Yener, vatandaşların bu konuda tedirgin olmaması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:
"Türkiye’de çocuk felci olduğundan dolayı değil, koruyucu amaçlı çocuk felci aşısı yapılıyor. Komşumuzda Suriye’de bir savaş var ve aşılama kampanyaları yapılamıyor. Oradan da ilimize sürekli göç var. Orada çocuk felci hastalığı başladı. Halkımız genelde korkuyor ama endişe edilecek bir durum yok. Tamamen koruyucu amaçlı, Zaten böyle bir hastalık olsa Dünya Sağlık Örgütü bizi kara listeye alır. Öyle bir şey yok. Bu konuda halkımızın tedirgin olmasına gerek yok. Aşı oranlarımız çok iyi ve yüzde 100’e yakın."

MY(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)