Tufan HAMARAT/ İZMİR, ()- HALK Sağlığı Müdürlüğü'nün İzmir'deki hizmet binası, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın da katıldığı törenle açıldı. Ttörende, Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne kazandırılan, kanser ve uyuşturucu eğitim hizmetleri için kullanılmak üzere bir otobüs, evde sağlık ve gezici diş tarama için kullanılmak üzere toplam 8 minibüs ile 23 hizmet aracı da tanıtıldı.
Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, oluşturulan İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Karağbalar İlçesi Poligon Mahallesi 123/11 Sokak'taki hizmet binasının açılış töreni, bugün kurumun bahçesinde yapıldı. Törene, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Vali Mustafa Toprak, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Nil Hıdır, İzmir İl Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz, kurum çalışanları ve davetliler katıldı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgiler veren Dr. Hıdır, "Halk sağlığının asli görevleri olan halkın koruyucu sağlığıyla ilgili faaliyetler yavaş yavaş devreye girmeye başladı. Sağlık hizmetleri diğer kurumlarla mukayese edildiği zaman 365 gün 24 saat hizmet veren kurumlardır. Halk sağlığı, özellikle tedavi hizmetlerinde olduğu gibi gözle görülen dramatik iyileşmeler yerine koruyucu sağlıkta çoğu zaman aileler tarafından defansla karşılanan ya da ihmal edildiği zaman ülke çapında ciddi aksaklıklara ve salgın hastalıklara sebebiyet veren sağlık hizmetlerinin başında gelir. Ekiplerimiz, çocukların okullarda aşılanmaları, çeşitli kanser hastalıklarının tanılarının konması, aile hekimlerinin hizmetleri, tütünle mücadele ve yaşlıların evde bakımı gibi çalışmalar yapmaktadır" dedi.
İZMİR'E ÖNEM VERİYORUZ
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, bakanlık olarak İzmir'e önem verdiklerini dile getirdi. İzmir'deki yatırımların gözden geçirildiğini, Bayraklı'daki şehir hastanesinin yapımıyla ilgili sorunların ortadan kalktığını belirten Kafkas, "Önceliğimiz insanımızın mutluluğu ve refahı, onun sağlığının devam etmesi hedeflenmiştir, Halk Sağlığı Müdürlükleri bu bağlamda dizayn edilmiştir. Biz bakanlık olarak İzmir'i çok önemsiyoruz. Bakanlık bürokratlarımızla İzmir'in sağlık yatırımlarını bir kez daha gözden geçireceğiz. Yaklaşık bir haftadır saha gözlemcilerimiz, hastaneleri ve İzmir'i taradı. Bir ay içinde de sayın bakanımızın katılımıyla İzmir'de Sağlık Değerlendirmesi toplantısı yapacağız. İzmir'de evde bakım hizmetlerinin yüzde 1 olmasını kabul etmiyoruz. Hemen bir seferberlik ilan edilmeli, detaylı bir çalışma yapılmalı. İzmir, evde bakım hizmetleri açısından Türkiye ortalamasının üstünde olmalı. Artık 3 binli yılların başında devlet mantığını değiştirdi. Ben bize ulaşan herkesin evde sağlık hizmeti aldığından eminim, ancak bu hizmetten haberdar olmayanlar olabilir. O nedenle ben İzmir'deki muhtarlara, sivil toplum örgütlerine bir çağrıda bulunuyorum, evinde bakıma muhtaç olan hastamız varsa bunu ilgili kuruluşlarımıza süratle bildirsinler. Biz onların tedavilerini yapmaya hazırız. Bu ülkede sorunu olan kim varsa, o sorun bizim sorunumuzdur. Sigara içmeyenlerin haklarının korunması konusunda daha dikkatli olmalıyız. Kimi mekanlarda, sigara içmeyen insanların haklarının ihlal edildiğine dair bilgiler geliyor" diye konuştu. Vali Toprak da çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesine kazandırılan kanser ve uyuşturucu eğitim hizmetleri için kullanılmak üzere bir otobüs, evde sağlık ve gezici diş tarama için kullanılmak üzere toplam 8 minibüs ile 23 hizmet aracı hakkında bilgi alan Kafkas, törene katılanlarla hizmet binasının açılışını yaptı.

FOTOĞRAFLI