Nermin UÇTU / MANİSA, () - MANİSA'da eşinden ayrı yaşayan Songül Çelik, 3 yıl önce arkadaşının intihar etmesinden etkilenerek intihara kalkışan oğlu 17 yaşındaki Abdullah Aygün'ün yaşama döndürüldüğünü ancak yatağa bağımlı hale geldiğini anlattı. Oğlunun iyileşeceğine inanan anne Songül Çelik, evde fizik tedavi ve biorezonans tedavisini devletin karşılamadığını belirterek, hayırseverlerden oğlu için yardım istedi.
Manisa'nın Yunusemre İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan 34 yaşındaki Songül Çelik, 10 yıl önce eşinden ayrılmasının ardından 2 çocuğuyla birlikte annesinin evine sığındı. İlk çocuğu Abdullah'ın babasının ilgisizliğinden içine kapanık hale geldiğini ve kötü arkadaşlar edindiğini söyleyen anne Songül Çelik şunları anlattı:
"Oğlum babasının ilgisizliğinden içine kapanık hale geldi. Bu süre içinde kötü arkadaşlar edindi. Yakın arkadaşının intiharının ardından psikolojisi tamamen bozuldu. 12 Haziran 2011'de gece saatlerinde evde otururken banyoya girdi. Burada kendisini asarak intihar girişiminde bulundu. Kapıyı kırarak banyoyu açtık ve oğlumu hastaneye yetiştirdik. Kalbi durmuştu ama hastanede yeniden çalıştırdılar. Ancak beyni oksijensiz kaldığı için büyük hasar almış. O günden sonra yataktan kalkamaz oldu. Ne konuşabiliyor, ne de ayağa kalkabiliyor."
3 YILDIR YATAĞA BAĞIMLI
Hastanede kaldıkları 3 ay boyunca oğlunun çok zayıfladığını anlatan Songül Çelik, o günden sonra evlerinde solunum cihazı kullandıklarını ve mamayla oğlunu beslediğini söyledi. Çelik şöyle devam etti:
"Hayatımız tamamen değişti. Benim oğlum böyle bir şey yapmazdı ama bir anlık psikolojiyle buna kalkıştı. 3 yıldır bir odada yatağa bağımlı şekilde yaşıyor. Sıvı gıdalar tüketebiliyor ancak karnından mama ile besleniyor. Oğlumun ihtiyacı olan sağlık malzemelerini alırken bile zorlanıyoruz, çok büyük borca girdik."
FİZİK TEDAVİ İÇİN DESTEK İSTİYOR
Maddi durumlarının yetersiz olduğunu dile getiren Songül Çelik, aldığı 720 lira evde bakım ücreti ile geçindiklerini ve annesinin desteği ile ayakta kaldıklarını anlattı. Oğlunun iyileşeceğine inanan anne Songül Çelik, hastanede enfeksiyon endişesi ile fizik tedavi almayan oğlunun evde ücretli olarak fizik tedavi alabileceğini belirtti. Hayırseverlerden destek isteyen Songül Çelik şöyle dedi:
"Oğlum iyileşecek benim umudum var. Bir gün ayağa kalkacak. Ama bunun için fizik tedavi ve biorezonans tedavisi görmesi gerekiyor. Ancak devlet evde fizik tedavi ücretini karşılamıyor. Bir hayırseverin 650 liralık desteği ile bir ay boyunca evde fizik tedavi aldık ama ondan sonrasında paramız olmadığı için yaptıramadık. Araştırdım, İzmir'de özel bir klinikte biorezonans tedavisi yapılıyor. Ancak bunun için maddi desteğe ihtiyacımız var."
Oğlunun 12 Mayıs'ta 18 yaşına basacağını söyleyen anne Songül Çelik, hayırseverlerden gelecek destekle oğlunun ayağa kalkacağı günü bekliyor.
NU(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)