İKİNCİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, 21 Ocak 2012 tarihinde Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan 22 yaşındaki Uğur Acar, Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Soysal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şahan ile birlikte, yeni yüzünün 2'nci yıldönümünü kutladı. Hayatını yüz naklinden önce ve sonra olarak ikiye ayırdığını belirten Uğur Acar, 2 yılda zorlu süreçler geçirdiğini anlattı. Acar, "Naklin ardından kendimi yavaş yavaş toparlamaya başladım. Daha iyi oldum. Zamanla yüzümdeki iyileşmeyi fark ettim. 2 yılda geçen süreç benim için güzeldi. Mehmet Bey'in derneğiyle il il gezerek organ naklinin önemini anlattım. Öte yandan nakil bekleyen hastalara bilgiler aktarıyorum. Yüz nakli olan arkadaşlarımla tecrübelerimle paylaşıyorum. Hastalara moral verdik. Bu iki yıl su gibi geldi geçti diyebilirim" dedi.
Nakilden önce toplumdan dışlanmadığını kaydeden Acar, "Ama nakilden sonra çevrem daha da büyüdü. Daha önce ilk işimde 6 ay çalışabilmiştim. Şimdi üniversitede çalışıyorum" diye konuştu.
Televizyonda kendisini ve diğer yüz nakilli hastaları görünce heyecanlandığını söyleyen Acar, tek hedefinin hayatını sağlıklı şekilde devam ettirmek olduğunu, hayatı olağan akışına bıraktığını söyledi.
Parmağındaki yüzüğün hikayesini anlatan Acar, "Bu yüzüğü yüz nakli olmadan iki gün önce tamirat için gittiğim otelin bahçesinde bulmuştum. Ardından iki gün sonra yüz nakli haberi geldi. O benim uğurlu yüzüğüm oldu. Bu yüzüğü parmağımdan çıkaracağım tek gün var. O da evleneceğim gündür" dedi.