ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 3.5 yıl önce dünyaya gelen ikizlerden Alper Sağdıç'ın, safra yolunun olmaması nedeniyle karaciğerinin tahrip olduğu anlaşıldı. Konya'da beyin ölümü gerçekleşen bebeğin karaciğeriyle yeniden yaşama tutunan Alper, ikizi Altan ile bir hafta sonra hastane odasında buluştu.
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde oturan Arzu ve İsmail Sağdıç çifti, evlendikten 13 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ikizlerine Alper ve Altan adını verdi. Şu an 3.5 yaşındaki ikizlerden Alper'in 2 günlükken sarılık hastalığına yakalanmasıyla çiftin sevinci yarım kaldı. Manavgat Devlet Hastanesi'nde tedavisi yapılan Alper'i yine Manavgat'ta özel bir hastaneye götüren Sağdıç çifti, burada da tatmin edici yanıt alamayınca bu kez Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu.
Halk dilinde 'kara sarılık' denilen hastalığa yakalandığı belirlenen minik Alper, 2 aylıkken Prof. Dr. Reha Ertan tarafından ameliyata alındı. Safra yolu olmadığı belirlenen Alper'e, ameliyatla safra yolu açıldı. Ancak karaciğeri sertleşerek iş göremez hale gelen Alper'e, karaciğer nakli yapılması gerektiği kaydedildi. Prof. Dr. Reha Ertan, naklin yapılabilmesi için Alper'in birkaç yaş daha büyümesi ve kilo alması gerektiğini kaydetti. Bunun üzerine Alper için ilaç tedavisine başlandı.
KONYA'DA BULUNDU
Geçen 27 Ocak'ta Konya'da boynuna ip dolandığı için yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen 11 aylık Bekir Kaan Kotek adlı bebeğin organları, ailesi tarafından bağışlandı. Bekir bebeğin karaciğeri, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'nde gerçekleştirilen ameliyatla Alper Sağdıç'a nakledildi.
KARDEŞİNİN ELİNİ BIRAKMADI
Babasıyla birlikte kardeşinin iyileşmesi için bekleyen Altan Sağdıç ise, bir hafta sonra ikiziyle hastane odasında buluştu. Altan, yatakta yatan kardeşinin elini tutarak, destek olmaya çalıştı.
Anne Arzu Sağdıç, "Yaşamını yitiren ve organları bağışlanan çocuğun ailesi gözlerimin önüne geldiğinde üzüntüden kahroldum. Çocuğuma karaciğer nakli oldu diye sevinemedim. Başka annenin acısı benim sevincim olamazdı. Aileye başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.