KAYSERİ () - KARDİYOLOJİ Uzmanı Prof.Dr. Ergün Seyfeli, Ramazan ayında görülen kalp krizlerinin nedeninin daha çok iftar veya sahurda yenilen ağır yemekler ve iftardan sonra art arda içilen sigaradan kaynaklandığını söyledi. Prof.Dr. Seyfeli, özellikle sigara sonrası ani tansiyon yüksekliği, koroner spazm ve pıhtılaşmayı arttırarak kalp krizlerini tetiklediğine dikkat çekti.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr.Ergün Seyfeli, Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle artan sıcaklık, uzun süren açlık, iftar sonrası art arda sigara ve kahve içmek, hızlı yemek yemek ve sahura kalkmamanın sağlıklı kişileri bile olumsuz etkileyecek hatalar olduğuna değindi. Prof.Dr. Seyfeli şunları söyledi:
”Ramazan ayında görülen kalp krizlerinin nedeni daha çok iftar veya sahurda yenilen ağır yemeklerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle iftar ve sahurda ağır yemek yenmemeli ve yemek sonrası sigara tiryakilerinin aşırı sigara içmemeleri önerilmektedir. Özellikle sigara sonrası ani tansiyon yüksekliği, koroner spazm ve pıhtılaşmayı arttırarak kalp krizlerini tetikleyebilir. Oruç tutacak kalp hastaları yaz aylarına gelen ramazan ayında gün ışığında fazla kalmamaya dikkat etmelidir. Sıcağın en yoğun olduğu öğle vakitlerini kapalı ve klimalı ortamlarda, mümkünse en az hareketle geçirmeye özen göstermeliler.''

FOTOĞRAFLI