ANTALYA'da 9 yıl önce hidrosefali hastalığına yakalanan 13 yaşındaki Mert Avşar'ın ameliyat olması için umut ışığı doğdu. Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Mert'in tedavisi için İstanbul'da özel bir hastaneden randevu aldıklarını söyledi.
Antalya'nın merkez Konyaaltı İlçesi'nde ailesiyle yaşayan Mert Avşar'a, 2004 yılında geçirdiği rahatsızlığın ardından hidrosefali (beyinde su toplanması) teşhisi konuldu ve beynindeki sıvının atılması için kafasına ameliyatla 'şant' takıldı. Son 1 ayda oluşan enfeksiyon nedeniyle durumu ağırlaşan Mert, kas gücü kaybının yanı sıra yürürken de zorlanmaya başladı. Mert'in yeniden sağlığına kavuşması için ameliyatla kafasındaki şantın çıkarılması ve yerine ya yeni kanal açılması ya da yapay bir kanal konulması gerekiyor.
KONYAALTI BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ
Ailenin para bulamaması nedeniyle ameliyat ettiremediği Mert'in durumuna Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek el koydu. Belediyeden bir ekip gelerek Mert'in durumunu inceledi, ayrıca Muhittin Böcek de Mert'i evinde ziyaret etti. Mert ve annesi Sevda Avşar ile görüşen Başkan Muhittin Böcek, basında çıkan haberlerden öğrendiği Mert'in sağlık durumuyla yakından ilgilendiklerini ifade etti. Muhittin Böcek, "Öğrendiğim an itibariyle müdürlerimi gönderdim. Bir de kendim ziyaret edeyim dedim" dedi.
Mert'in ameliyat olabilmesi için 29 Kasım'da İstanbul'da özel bir hastaneden randevu aldıklarını açıklayan Başkan Muhittin Böcek, "İnşallah çocuğumuz, ailemiz adına gerekeni yapacağız. Doktorumuza güveniyoruz. Mert de arkadaşlarıyla birlikte olabilecek, okuluna, piyano derslerine, her şeyine devam edebilecek" diye konuştu.
MERT'TEN BAŞKANA KONSER SÖZÜ
Mert Avşar da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i yanında görmekten mutlu olduğunu belirterek, piyano çalmayı sevdiğini ve iyileştikten sonra çalmaya devam edeceğini söyledi. Mert, iyileştikten sonra Başkan için özel bir konser sözü de verdi.
Anne Sevda Avşar da mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:
"Şu an o kadar mutluyum ki, çocuğumun ameliyatı yapılacak. Sayın Başkana çok teşekkür ediyorum. Oğlum ameliyat olacak ve yürüyebilecek. Belki hidrosefali hastalığından kurtulacak, askere gidebilecek. Artık arkadaşlarına balkondan bakmayacak, yanlarında olacak."